Derde nederlaag voor Aalst dit seizoen

Rombaux Gunther
| 7 reacties
Derde nederlaag voor Aalst dit seizoen
Foto: © SC

Eendracht Aalst trok zaterdagavond naar Charleroi waar het partij moest geven aan rode lantaarn Couillet.

Van bij het eerste fluitsignaal zag het ernaar uit dat het voor Aalst geen makkelijke opdracht zou worden aangezien de thuisploeg een stevige muur optrok voor de eigen zestien. Na tien minuten kregen we een eerste kans te zien voor de bezoekers. Podevijn bracht de bal voor vanop de rechterflank waarna Boto op doel schoot, het afgeblokte schot werd door Van Den Brande over de doellijn getikt. Het Aalsterse feestje werd echter terecht afgevlagd wegens buitenspel. De Ajuinen probeerden eruit te komen via de flanken, Lord dribbelde zich mooi voorbij de thuisverdediging en bracht de bal voor doel, deze ging rakelings voorbij de aanstormende Boto. Aalst slaagde er voor de rust niet meer in om voor gevaar te zorgen, het was daarentegen Couillet dat nog de beste kans kreeg op een treffer. Op hoekschop kon Chebaiki op doel koppen, Shabi bracht redding op de lijn.

Na de rust zakte het tempo van Aalst en Couillet rook zijn kans. Op het uur leed Aalst balverlies en werd Mokabila diep gestuurd, de spits deponeerde de bal over de uitgekomen doelman De Veirman in doel,1-0. De bezoekers reageerde wat aangeslagen op deze treffer waardoor het wachten was tot het laatste kwartier op een eerste kans voor de bezoekers in deze tweede helft. Couillet doelman Bordon kreeg een schot van Dessaer niet onder controle, de goed gevolgde Verheyden trapte de rebound hoog over. Aan de overzijde kreeg de thuisploeg nog de kans op een tweede treffer maar Mokabila zag zijn uithaal tegen de paal belanden. Aalst slaagde er niet meer in om in de slotfase nog een punt uit de brand te slepen en liep zo zijn derde nederlaag op dit seizoen.

Duur puntenverlies dus voor Aalst tegen een degradatiekandidaat, dat zo door de winst van La Louviére tegen Francs -Borains, zijn rechtsreekse titelconcurrent ziet uitlopen tot drie punten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties