Wedstrijdverslagen 2 prov A.O-Vl van 09/03/2008

Hendrik De Vriesere

Een nek aan nek race voor de titel SK.Bellem vergroot zijn voorsprong op dichtste concurrent en buur Nevele, want ze kwamen niet verder dan een gelijkspel tegen Adegem.Derde voorlaatste LS.Merendree deed een goede zaak 2-1 winst tegen FC.Latem.

Nevele - Adegem 1-1

Het waren de bezoekers die uit twee kansen één maal kon scoren in de 15' door De Lobel, de thuisploeg kreeg een dozijn goede mogelijkheden maar werden niet benut. Na de pauze begon Nevele een tandje bij te steken en amper afgetrapt in de tweede helft en Delvo prikte de gelijkmaker op het bord 1-1. De druk op het doel van Adegem bleef aanhouden maar ze stuiten op een uitstekende bezoekende doelman die van goudwaarde was voor zijn ploeg, eindstand 1-1.

Olsene - Machelen 6-1

In de derby tussen de derde in de klassering Olsene kregen de bezoekers een half dozijn doelpunten te incasseren. Van Hauwaert van Machelen was de doelschijf, want niet minder dan vijf keer werd er gescoord van buiten het strafschopgebied via De Bree (2 maal), Dentijn (3 maal) en Oosterlinck. In de 74' kon Verzeele nog een eerreddend doelpunt maken, eindstand 6-1.

FC.Merelbeke - Assenede Boekhoute 5 -1

De thuisploeg had geen genade met rode lantaarn Assenede Boekhoute, al in de eerste helft stond er al een gerustellende 3-0 op het bord doelpunten van Bossant (12'), Vervaene (25') en Ozer (38'). Na rust konden de bezoekers tegenscoren via Forcellini 3-1 in de 55', maar FC.Merelbeke kon daarna nog tweemaal de netten bol zetten via Emeksiz (68') en vanop de stip kon Ozer de eindstand vastleggen 5-1.

LS.Merendree - FC.Latem 2-1

Het was een verdiende zege voor de thuisploeg die in de eerste helft een collectief goede prestatie neerzette, maar toch kon Latem wel snel op winst komen in de 10' scoorde De Vreese 0-1. Maar net op het halfuur kon De Doncker de gelijkmaker maken, na een verdiende rust voor beide ploegen was de thuisploeg bijna uitgeblust toch konden ze nog scoren in de 60' via De Schuyter. Die zijn ploeg drie kostbare punten kon geven, eindstand 2-1.

De Pinte - Gavere Asper 2-2

Het waren de bezoekers die in de afwerking geen steek liet vallen want bij rust stonden ze al 0-2 voor Nobels zorgde voor de beide doelpunten, die zelfde Nobels kon er nog 0-3 vanop de stip maar die werd gestopt door doelman Van Loo. En pech hadden de bezoekers toen hun goudhaantje (Nobels) uitviel met een zware enkelblessure. Bij de thuisploeg werd Schollaert op handen gedragen want hij bezorgde De Pinte voor een puntendeling in de 65' maakte die zijn tweede doelpunt en werd het dus geen nederlaag, eindstand 2-2.

Zingem - Lembeke 2-1

Zingem was heer en meester in eigen huis, maar de afwerking bleef achter wegen de bezoekende doelman Van De Velde stopte een strafschop van Dubelloy het bleef 0-0 aan de rust. Veel beter ging het in de tweede periode voor de thuisploeg want in de 69' bracht Vermeire de 1-0 op het bord, het was even uitstel toen Dubelloy voor de tweedemaal de bal op stip mocht leggen ging het leder deze keer wel tegen de netten 2-0. Het eerreddend doelpunt kwam er in de 80' via Djadi 2-1, de uitstekende doelman Van De Velde (Lembeke) hield Vermeire, Vergalle en Vandercruyssen van een doelpunt, eindstand 2-1.

Sleidinge - Drongen 2-1

Het was een verdiende maar een moeizame zege voor Sleidinge, die Drongen in de 35' opvoorsprong zag komen door Mestdagh 0-1. Nog net voor rust kon Swartele de bordjes in evenwicht brengen, en tevens in de laatste minuten van de partij de drie punten in eigenhuis konden houden via De Baets en dat tegen een verdienstelijke Drongen, eindstand 2-1.