Duivels willen weg uit Boudewijnstadion

Nico Wieme
| 2 reacties
Duivels willen weg uit Boudewijnstadion
Foto: © SC

De Belgische voetbalbond zou een akkoord met de stad Brussel willen bereiken om enkel nog de topinterlands in het Koning Boudewijnstadion af te werken.

Bondsvoorzitter François De Keersmaecker is niet doof voor de opmerkingen van de Rode Duivels over het Koning Boudewijnstadion. Daniël Van Buyten windt er geen doekjes om: “Als de voetbalbond wil dat we kans maken om het WK van 2010 te halen, dan moet het ervoor zorgen dat we niet meer in het Koning Boudewijnstadion spelen”, laat hij in Het Laatste Nieuws optekenen. Volgens de Bayernspeler denken alle Rode Duivels er zo over. De ambiance laat veel te wensen over en de grasmat is een ramp, aldus de Waalse verdediger.
 
De Belgische voetbalbond kan de wens van haar spelers niet helemaal inwilligen. Op 30 juni loopt het huurcontract met de stad Brussel af en de bond stelde al voor het met twee jaar te verlengen, maar wel alleen voor de grote afspraken. In het geval van de WK-voorronde zou dat betekenen dat wedstrijden tegen Spanje en Turkije. De Keersmaecker zal ook aan de stad vragen om een drainagesysteem aan te leggen.
 
Brussels schepen van sport Bertin Mampaka kan alleszins niet lachen met dat voorstel en schiet met scherp terug. “Klagen ze dat er geen ambiance is? Dat de bond ervoor zorgt dat ze een goede trainer en goede spelers hebben en dan zal er wel ambiance zijn.”
 
Mampaka vreest dat hij de werken aan het stadion niet kan verdedigen als de KBVB slechts een paar wedstrijden daar wil afhaspelen. “Op het budget staan werken aan het stadion ingeschreven, maar ik kan die kosten toch onmogelijk verdedigen als de bond er maar twee keer wil spelen?” Dat beloven nog leuke discussies te worden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties