Club en Cercle op zoek naar driepunter

Anthony Van der Planken
| 1 reacties
Club en Cercle op zoek naar driepunter
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de zege van Standard op het veld van Germinal Beerschot ligt de druk helemaal op de schouders van Club Brugge. Blauw-zwart moet thuis absoluut winnen wil het nog een kans op de titel houden.

Club Brugge ontvangt thuis hekkensluiter FC Brussels. Na de teleurstellende drie op twaalf is nieuw puntenverlies absoluut uit den boze. Zeker na de zege van Standard op het veld van Germinal Beerschot rest er Club niets dan de winst. En liefst met wat overtuiging, zodat het gebrek aan vertrouwen weer wat weggewerkt kan worden.
Club - Brussels staat trouwens ook in het teken van Francky Van der Elst, die als coach van de bezoekers voor het eerst zijn terugkeer maakt in het stadion waar hij vorig seizoen ontslagen werd.

Aan de andere kant van het land speelt die andere Brugse ploeg, Cercle, op het veld van Sint-Truiden. Wil de seizoensrevelatie zijn derde stek vasthouden, is een zege absoluut noodzakelijk. Sint-Truiden zal zich echter niet laten doen, want ook de Kanaries kunnen elk punt gebruiken in de strijd tegen de degradatie.

Sint-Truiden en FC Brussels staan dus voor lastige opdrachten, en daar kan concurrent Bergen van profiteren. Als de Draken thuis Zulte Waregem kloppen, zetten ze een gigantische stap richting het behoud.

De druk is ook hoog in Lokeren, dat sinds oktober niet meer kon winnen. Vanavond ontvangt Georges Leekens het Dender van Johan Boskamp. Kan Lokeren nog eens winnen? Of wordt het alweer een gelijkspel?

Moeskroen ten slotte neemt het in een Waalse derby op tegen Charleroi. Les Hurlus zitten wellicht vol vertrouwen na de zege tegen Club Brugge. Enzo Scifo is er dan ook op gebrand om die lijn door te trekken en zijn ex-team te kloppen. Charleroi daarentegen wil de kater van de partij tegen Anderlecht doorspoelen, maar dat zal niet makkelijk worden...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties