Moens hekelt Nederlandse bond

Nico Wieme
| 0 reacties
Moens hekelt Nederlandse bond
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Oscar Moens mag van de Nederlandse voetbalbond (KNVB) niet voor Willem II gaan spelen. De doelman zou de langdurig geblesseerde Maikel Aerts voor de rest van het seizoen vervangen. Een keepersprobleem dreigt voor de voorlaatste uit de Eredivisie.

Willem II-doelman Maikel Aerts brak vorige week in de wedstrijd tegen Ajax zijn kuitbeen en scheurde tevens zijn mediale enkelband af. Omdat de club met Kenneth Vermeer slechts één fitte doelman overhoudt - onze landgenoot Björn Sengier is eveneens geblesseerd - nam het bestuur contact op met de werkloze keeper Oscar Moens, maar die krijgt nu geen toestemming van de KNVB om zich aan te sluiten bij de club uit Tilburg. Volgens de regels van de voetbalbond is de uiterste datum om contractloze spelers aan te trekken 14 maart en die datum is al verstreken.

Moens viel compleet uit de lucht, toen hem het nieuws gemeld werd. "Ik wist niet dat het al definitief was," aldus de goalie tegenover ELF Voetbal. "Dat hoor ik nu pas van jou. Hoewel ik er ergens al rekening mee hield, moet ik het nog wel even laten bezinken."

De ex-keeper van onder andere AZ en PSV heeft enerzijds begrip voor het standpunt van de KNVB, maar toch stelt hij zich vragen. "Regels zijn regels," zegt Moens. "Dat kan ik wel begrijpen. Als de termijndatum verlopen is, valt er weinig meer aan te doen. Maar ik vind het wel belachelijk dat je als werkloze doelman nergens meer aan de slag kunt. In mijn ogen is het een beetje een vreemde regel."
De 34-jarige sluitpost weet nog niet of hij volgend seizoen wel zijn voetbalcarrière gaat hervatten. "Daar moet ik goed over nadenken. Ik wil alle mogelijkheden op een rijtje zetten. Maar eerst ga ik dit slechte nieuws in alle rust verwerken."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties