Staartploegen snoepen titelkandidaten punten af

Nico Wieme
| 1 reacties

In de Bundesliga is Bayern München niet verder geraakt dan een 1-1 op het veld van FC Nürnberg. De achtervolgers konden echter niet profiteren van dit puntenverlies omdat zij zelf niet in staat waren de drie punten op zak te steken.

FC Nürnberg – Bayern München 1-1

Daniël Van Buyten mocht nog eens 90 minuten opdraven bij Bayern. De Rode Duivel kon echter niet beletten dat Nürnberg op het einde van de eerste helft op voorsprong kwam. Zvjezdan Misimovic haalde knap uit en bracht zo de leider in verlegenheid. Na de rust bracht Bayerncoach Ottmar Hitzfeld joker Lukas Podolski (foto rechts) in. De Duitse international kon zijn geluk niet op toen hij negen minuten voor affluiten de gelijkmaker nette.

Hamburg SV – Arminia Bielefeld 1-1

Eerste achtervolger Hamburg SV liet na om van het puntenverlies van Bayern te profiteren. De havenploeg, waarbij Vincent Kompany geschorst was en Vadis Odjidja Ofoe de hele match op de bank zat, kwam op eigen plein ook al niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen Arminia Bielefeld, net als Nürnberg een serieuze degradatiekandidaat. Achttien minuten voor affluiten gaf Markus Bollmann de thuisploeg het nakijken, maar Paolo Guerrero kon tien minuten later de gelijkmaker aantekenen. Verder geraakte HSV niet meer. David Jarolim (HSV) en Jörg Böhme (Arminia) keken tegen rood aan.

Karlsruhe SC – Schalke 04 0-0

Van de achtervolgers had Schalke misschien wel de moeilijkste opdracht. De Koningsblauwen moesten op bezoek bij revelatie Karlsruhe, dat echter de laatste weken wat teruggezakt was. De wedstrijd eindigde zoals hij begon, waardoor beide ploegen niets opschieten met dat punt.

Werder Bremen – MSV Duisburg 1-2

Ook Werder Bremen mocht het tegen een degradatiekandidaat opnemen. De Noord-Duitsers brachten het er nog slechter vanaf dan de concurrenten Bayern en Hamburg. Werder verloor op eigen terrein met 1-2, met dank aan Manasseh Ishiaku (foto links) die vlak voor rusten de voorsprong van Ivica Grlic verdubbelde. De tweede helft haalde de thuisploeg alles uit de kast, maar verder dan de aansluitingstreffer rond het uur van Diego kwamen ze niet. MSV doet een gouden zaak in de strijd om het behoud en staat voor het eerst sinds lang op een niet-degradatieplaats.

Bayer Leverkusen – Eintracht Frankfurt 0-2

Bayer Leverkusen deed net als Werder Bremen een slechte zaak door thuis met 0-2 te verliezen van Eintracht Frankfurt, na VfL Wolfsburg misschien wel dé ploeg van de tweede ronde. Stefan Kießling bracht de bezoekers op de 24ste minuut 0-1 voor. In blessuretijd bezegelde Vaggelis Mantzios met een tweede treffer helemaal het lot van Bayer.

VfL Bochum – Borussia Dortmund 3-3

Bochum en Dortmund maakten er een spektakelstuk van, vooral in de eerste helft dan. Christoph Dabrowski bracht de thuisploeg al na drie minuten 1-0 voor. Amper zes minuten later verdubbelde Benjamin Auer de score. Nog in de eerste helft konden de bezoekers op gelijke hoogte van VfL komen. Eerst zorgde Sebastian Kehl voor de aansluitingstreffer en twee minuten later bracht Mladen Petric de bordjes weer in evenwicht. Bochum drukte nog eens door voor de pauze en weer Auer bezorgde zijn ploeg een nieuwe voorsprong. In de tweede helft tekende Tinga voor de 3-3 en daar bleef het dan ook bij.