Real krijgt zwart beest Sevilla op bezoek

Dave Sentobin
| 2 reacties
Real krijgt zwart beest Sevilla op bezoek
Foto: © SC

Leider Real Madrid speelt vanavond laat tegen Sevilla in het Bernabéu-stadion. Dit seizoen verloren de mannen van Schuster al drie maal van de Andalusiërs. De Madrilenen kunnen vanavond de kloof met Villarreal vergroten, bij verlies dreigt de crisis.

Na de nederlaag van Barça in het Ruiz de Lopera-stadion (3-2) is Villarreal de eerste achtervolger van leider Real Madrid. Villarreal won zeer overtuigend van Atlético (3-0) en staat nu dus op drie punten van de Madrilenen. De Koninklijke kan vanavond wel opnieuw een kloof slaan als ze wint van Sevilla. De bezoekers wisten al drie maal te winnen van de mannen van Bernd Schuster dit seizoen. In de zomer behaalde Sevilla – nog onder Juande Ramos – de Spaanse supercup na twee overwinningen tegen de kampioen van 2006-2007. In de heenronde ging de leider ook met 2-0 onderuit tegen de Andalusiërs.

Ondanks de verliespartijen van Atlético en Barcelona is de wedstrijd van vanavond voor beide ploegen zeer belangrijk. De Madrilenen kunnen verder uitlopen op de nieuwe achtervolger Villarreal die misschien wel het beste voetbal brengt van de top drie. Bovendien willen de merengues een punt zetten achter de slechte reeks: vier nederlagen in de laatste zes wedstrijden waarvan twee in eigen stadion. De mannen van Manolo Jiménez blijven strijden voor de Champions League plaatsen, maar bij een nederlaag zouden ze zelfs uit de top zes kunnen vallen.

Bij de nervionenses lopen een aantal spelers in de kijker van Mijatovic en de zijnen. Luis Fabiano wordt al langer in verband gebracht met de Madrileense formatie, maar Real zou ook verregaande interesse in Kanouté hebben. Bovendien zou de leider in de Primera División – net als Barcelona – ook gecharmeerd zijn door Capel en Poulsen. Zelfs Jesús Navas – de man die onze landgenoot De Mul uit de ploeg houdt – mag op interesse van de Koninklijke rekenen.

Voor de wedstrijd van vanavond haalt de Duitse oefenmeester Baptista en Gago opnieuw naar de kant en Higuaín en Diarra zijn hun vervangers. Volgens de Spaanse media zal de Duitser ook Robben – de duurste aankoop van afgelopen zomer en slechts goed voor één doelpunt – opstellen op de plek van Robinho. Bij de bezoekers heeft Jiménez problemen in de achterhoede aangezien Dragutinovic en Escudé gekwetst zijn. Op het middenveld is Maresca niet inzetbaar na zijn kopstoot van afgelopen weekend. Vooraan kan de coach wel rekenen op het beste spitsenduo van Europa Luis Fabiano – Kanouté (31 goals), na Cristiano Ronaldo en Tévez van Manchester United.
De vermoedelijke basiself zijn:
Real Madrid: Casillas, Sergio Ramos, Heinze, Cannavaro, Torres, Diarra, Guti, Sneijder, Higuaín, Robben en Raúl.
Sevilla: Palop, Adriano, Prieto, Mosquera, Alves, Keita, Poulsen, Capel, Navas, Kanouté en Luis Fabiano.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties