Porto is opnieuw landskampioen

Jimmy Wouters
| 1 reacties

FC Porto is voor de 23ste keer landskampioen van Portugal geworden. De ploeg had tegen Estrela Amadora genoeg aan een punt, maar won uiteindelijk met 6-0.

Al na elf minuten voetballen was de derde titel op rij eigenlijk al op zak. Porto opende na negen minuten voetballen de score nadat Lucho Gonzalez een voorzet van Lopez beheerst in doel werkte. Twee minuten later tikte Tarik Sektioui een voorzet van Quaresma aan de tweede paal in doel.

Porto bleef de wedstrijd domineren en kwam halverwege de tweede helft op een comfortabele 3-0 voorsprong dankzij een doelpunt van Quaresma. Estrela-doelman Nelson besloot een handje mee te helpen aan het feest van Porto door een voorzet van Bosingwa in eigen doel te werken.

In het slotkwartier verwende Porto de fans. Bruno Alves en Lisandro Lopez zorgden uiteindelijk voor de 6-0 eindscore. (AN)