Maldini krijgt een mooie onderscheiding

Maldini krijgt een mooie onderscheiding
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Paolo Maldini zal volgens de Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport een mooie onderscheiding krijgen van de wereldvoetbalbond FIFA. Het boegbeeld van AC Milan zou de 'Order of Merit' in ontvangst mogen nemen

Paolo Maldini zou de prijs krijgen voor zijn uitzonderlijke verdiensten voor de voetbalsport. De Order of Merit is de hoogste onderscheiding die de FIFA overigens kan geven aan een speler, official of organisatie. Maldini zou de tweede Italiaan zijn die de prijs in ontvangst mag nemen. Eerder viel die eer al ex-doelman Dino Zoff te beurt. Andere bekende voetbalfiguren die de Order of Merit kregen waren de Braziliaan Pelé en de Duitser Franz Beckenbauer.

Paolo Maldini loopt op zijn laatste benen als profvoetballer. Zijn hele leven speelde hij voor AC Milan. Voorts speelde hij ook 136 interlands voor Italië. Hij speelde voor de Squadra de WK-finale tegen Brazilië in 1994 (verlies na strafschoppen, red) en de EK-finale tegen Frankrijk in 2000 (verlies na de golden goal van David Trézéguet, red).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties