Doelpuntenfestival in de Bundesliga

Nico Wieme

In de Bundesliga stonden zaterdag zes wedstrijden op het programma. De toeschouwers waren de grote winnaars, want de heren-voetballers deden niet minder 20 keer de netten trillen.

U krijgt in een overzicht een beknopt verslag van de belangrijkste gebeurtenissen per match.

Hamburg SV – Schalke 04 0-1

Hamburg SV blijft in de hoek zitten waar de klappen vallen. De Noord-Duitsers verloren met 0-1 van rechtstreeks concurrent Schalke 04. De ploeg van Vincent Kompany, opnieuw in de basis na zijn tijdelijke 'verwijdering', lijkt de strijd om het derde Champions Leagueticket te mogen opgeven. Met nog vier speeldagen voor de boeg kijken zij tegen een achterstand van zes punten aan op Schalke. De bezoekers namen een blitzstart. Na amper drie minuten mocht Kevin Kuranyi moederziel alleen een rechterflankvoorzet binnenkoppen. Ondanks moedig verweer, was HSV niet meer in staat de scheve situatie recht te zetten.

Karlsruhe SC – Werder Bremen 3-3

Karlsruhe SC en Werder Bremen hebben er een echt spektakelstuk van gemaakt. Zij kruidden de wedstrijd met niet minder dan zes doelpunten. Op het kwartier bracht Freis de thuisploeg 1-0 voor. Een kwartier later stonden de bezoekers al op voorsprong. Eerst scoorde Diego de gelijkmaker, daarna zorgde Özil voor de 1-2. Dan moesten de toeschouwers een half uur wachten. Op het uur lukte Freis zijn tweede van de namiddag en zeven minuten later stond de thuisploeg opnieuw voor dankzij een treffer van Kapllani. Karlsruhe leek op een zege af te stevenen, maar dat was buiten Sanogo gerekend. Drie minuten voor affluiten bezorgde hij Bremen nog een punt.

Hannover 96 – Hertha BSC 2-2

Ook Hannover 96 en Hertha Berlijn verwenden de supporters. Nog voor het halfuur leek de buit voor de thuisploeg binnen dankzij treffers van Hanke en Stajner. In de tweede helft zette Hertha meer druk en dat leverde resultaat op. Tien minuten na de herneming zorgde Chached van op de strafschopstip voor de aansluitingstreffer en halfweg de tweede helft zorgde Piszczek voor de gelijkmaker. Die stand bleef op het bord tot het laatste fluitsignaal.

FC Nürnberg – Arminia Bielefeld 2-2

In de degradatietopper tussen FC Nürnberg en Arminia Bielefeld konden beide teams geen afstand nemen van elkaar. Met dit gelijkspel schiet geen van beide wat op in de stand. Toch werd het een aangenaam kijkstuk. De thuisploeg leek voor de pauze op weg naar een overwinning. Mintal en Saenko hadden voor een schijnbaar geruststellende 2-0-voorsprong gezorgd. Na de pauze rechtte Bielefeld zijn rug. Amper afgetrapt lukte Wichniarek al de aansluitingstreffer. Op het uur bracht Bollmann de bordjes in evenwicht. De blessuretijd leek uit de hand te lopen toen nog drie spelers tegen geel aanliepen.

Energie Cottbus – Hansa Rostock 2-1

In de tweede degradatietopper deed Energie Cottbus een uitstekende zaak. De Oost-Duitsers lijken dankzij een zege tegen concurrent Hansa Rostock op weg naar het behoud. De overwinning kregen zij echter niet op een presenteerblaadje aangereikt. Cetkovic bracht de bezoekers iets voor halfweg de eerste helft op voorsprong. Toen een minuut voor de pauze Cottbusspeler Mitreski tegen rood aanliep, leek de buit binnen voor Rostock. Het venijn zat hem echter in de staart. Met verenigde krachten gaf de thuisploeg alles wat ze in huis had. Zes minuten voor tijd lukte Rost de gelijkmaker en vier minuten in blessuretijd bezorgde Rangelov zijn ploeg het delirium.

VfL Bochum – MSV Duisburg 1-1

VfL Bochum en MSV Duisburg hebben de punten netjes verdeeld. De bezoekers leken lange tijd op weg naar de zege dankzij een doelpunt in de 27ste minuut van Niculescu, maar vijf minuten voor affluiten scoorde Sestak de gelijkmaker. Duur puntenverlies voor MSV in de strijd om het behoud.