Bayern wint en is bijna kampioen

Philippe Crols

Bayern München is bijna kampioen. Het won op zondagmiddag met 4-1 van de regerende landskampioen VFB Stuttgart. In de andere wedstrijd speelden Leverkusen en Wolfsburg gelijk.

Bayern München - Vfb Stuttgart: 4-1

Bayern begon aan de wedstrijd in de wetenschap dat een zege nog niet zou volstaan voor een nieuwe titel. Toch begon het heel goed aan de partij. Al na acht minuten had Luca Toni er 1-0 van gemaakt. De bezoekers lieten zich echter niet zomaar doen. Da Silva maakte na twintig minuten spelen de gelijkmaker. 1-1 was ook de ruststand. Stuttgart hield stand tot aan het uur. Toen scoorde Mark Van Bommel de 2-1. Vanaf toen was er geen houden meer aan. De Fransman Ribery maakte nog twee goals. Hij scoorde twee keer in één minuut.

Bayer Leverkusen - Wolfsburg: 2-2

Bayer Leverkusen heeft geen te beste zaak gedaan in de strijd om de Europese plaatsen. Het kwam tegen Wolfsburg niet verder dan een 2-2 - gelijkspel. Na een kwartier was de thuisploeg al op achtervolgen aangewezen. Dzeko scoorde de 0-1. De onvermijdelijke Gekas bracht Leverkusen op het halfuur langszij. Wolfsburg mocht toch nog met een voorsprong de rust in, want een minuut voor de pauze zette Hasebe zijn ploeg opnieuw op voorsprong. Die 1-2 bleef lang op het bord staan, maar een kwartier voor tijd verschalkte Costa zijn eigen doelman nog. (AN)