Wedstrijdverslagen 3 prov A.O-Vl van de 30ste speeldag.

Hendrik De Vriesere

Het was een nek aan nek race wie de kampioenstitel zou veroveren. SLV.Zelzate ontving Belzele en FC.Zelzate trok naar Bassevelde op de slotdag. Het was SLV die aan het langste eind trok Belzele is gered na het verlies van Poesele.

St.Kruis Winkel - St.Muide 2-4

Het was de thuisploeg die het eerste kwartier voor hun rekening nam met twee doelpunten. Een van Van Assel in de zevende minuut en daarna Van Heygen 2-0 na twintig minuten.

St.Muide die op een veilige derde staat in de klassering ging daarna het gaspedaal indrukken. In de slotfase van de eerste periode konden ze de bordjes in evenwicht brengen via Versluys en De Gussem.

Na de rust zakte St.Kruis Winkel weg waardoor de bezoekers de score in het laatste kwartier opdreven, nu met doelpunten van Diaz en Van Damme een verdiende zege voor de jongens uit de havenzone, eindstand 2-4.

Bassevelde - FC.Zelzate 3-0

Het zo een moelijke klus worden voor de leiders op het terrein van Bassevelde op de slotdag. Het was de thuisploeg die het gevaarlijks waren voor het doel, iets voor het halfuur kon Verhaegen de 1-0 op het bord prikken.

Het was een krampachtig FC.Zelzate aldaar op het veld. Nog voor rust kon Van Wynsberghe verdubbelen 2-0.
Bassevelde liet in de tweede periode de bezoekers soms wat ruimte maar de aansluitingstreffer kwam er niet.

In de 53' kregen ze een koude douche op een snelle counter kon Rabaeys de eindstand vast leggen 3-0. Dus titel voor FC.Zelzate verkeken maar zullen volgend seizoen met de fusie met SLV toch in tweede provinciale mogen starten.

SLV.Zelzate - Belzele 4-2

Het was Belzele die het snelst uit de startblokken kwam, al in de vijfde minuut een voorzet van Vereecke maar niemand was gevolgd in de zestien. Amper een seconde later aan de overzijde een open kans voor Haeghens maar over het doelkader.

De bezoekers met al hun inzet kwamen in de tiende minuut toch op winst. Op een pas van Vereecke in de voeten van De Caluwe die kon Boone bedienen en met een gekruist schot in de kruising was Winteyn verslagen 1-0.

De thuisploeg kreeg tal van kansen maar konden niet afwerken. In de 20' een snelle uitbraak van Belzele een assist van De Caluwe naar Sergeant die besloot op de paal. In de rebound kon Vereecke toch afdrukken en de 0-2 score verwezenlijken.

Na een verdiende rustperiode bracht de trainer van SLV Soens in voor Cox en het spelbeeld veranderde van kamp. Met een vrije trap in de 60' van Soens kon Janssen de aansluitingstreffer maken.

De druk bleef aanhouden het trio De Waele, Janssen en Soens die kon met een goed gekruist schot de bordjes in evenwicht brengen 2-2. Een moe gestreden Belzele kreeg geen greep meer op de wedstrijd.

De gouden invaller Soens kon in de slotfase tweemaal Boudry bedienen en die twijfelde niet om de netten bol te zetten. Zo kreeg SLV.Zelzate zekerheid van de titel en Belzele voor het behoud. Na afloop was er feestvreugde langs beide zijde eindstand 4-2.

Maria Aalter - Hansbeke 1-2

De thuisploeg degradeerd wel maar op het veld was er weinig van te merken. Toch in de 25' kwamen ze op achterstand via een doelpunt van De Jaegher. Nog voor de rust konden ze orde op zaken stellen met de gelijkmaker van De Baere.

Hansbeke knokte voor de zege en die kwam er ook in de 77' maakte Standaert er 1-2. In de slotfase was het nog even bibberen voor de bezoekers maar kwamen telkens goed weg eindstand 1-2.

Poesele - Mariakerke 1-2

Voor Poesele was het erop of eronder voor het behoud een driepunter zo de beste uitgangspositie zijn. Maar het Mariakerke die op winst klom in de 25' via Cocquyt 0-1.

Met de moet en het zelfvertrouwen trok Poesele op zoek naar de gelijkmaker. Op het halfuur de verdiende treffer van Cornelis 1-1.

In de slotfase trok de thuisploeg met man en macht in de aanval. Maar het was Mariakerke die daar kon van profiteren op de counter om in de slotseconden de winninggoal te maken terug via Cocquyt 1-2 de eindstand en Poesele zakt naar vierde provinciale.

KFCO.Gent - Wippelgem 5-1

De blauw-gele garde walste over de tegenstander geen. Wippelgem was een maatje te klein met doelpunten van tweemaal De Bruycker, Vander Wee en De Cock stond het 55' al 4-0.

Toch kwam er een eerreddend doelpunt voor de bezoekers op het uur kon Van Daele 4-1 maken. De afstraffing met een vijfde doelpunt kwam er via Houwen in de 87' 5-1 de eindstand.

FC.Kleit - Vinkt 3-1

Vinkt trok meteen in de aanval op het veld van FC.Kleit, die zagen in de 20' dat Verhaegen de score opende 0-1. De thuisploeg was even het noorden kwijt in de eerste helft 0-1 bij de rust.

Na de koffie stelde ze dan orde op zaken in de 55' kon Van Landschoot de gelijkmaker tegen de netten prikken. En als ze in de 65' een schrafschop kregen had De Meyer geen genade met de bezoekers 2-1.

Voor FC.Kleit kwam de zucht van de verlichtting er in de 80' via Diet die de zege kon veilig stellen 3-1 de eindstand.

Zeveren - Knesselare 1-2

De thuisploeg die vorige week nog verschroeiend uithaalde tegen FC.Zelzate kon nu geen vuist maken tegen Knesselare de doodsteek kwam er met twee doelpunten van S.Cornelis.

In de eerste periode hielden ze nog gelijke tred met een ruststand van 1-1. Maar op het uur kwam dan toch de verdiende zege voor de bezoekers 1-2 de eindstand in een matige eindeseizoens wedstrijd.