Overlijden Sterchele: eerste reacties Club-familie

Mathias Dumarey
| 5 reacties
Overlijden Sterchele: eerste reacties Club-familie
Foto: © SC

Ook bij Club Brugge, het team waarvoor François Sterchele voetbalde, komen de reacties met mondjesmaat binnen. Buiten Dany Verlinden, de keeperstrainer, reageerde nog niemand van het bestuur, spelers en technische staf, wel enkele prominenten.

Jean-Luc Dehaene: 'Een slag in mijn gezicht'

Jean-Luc Dehaene, de bekendste supporter van Club Brugge, moest ook even bekomen van het nieuws. "Dit is een zwaar verlies voor Club en voor het Belgische voetbal. François Sterchele was een jonge speler met een pak talent en ook nog een pak groeimarge. Hij was hier dit seizoen één van de smaakmakers. Ook de supporters hadden hem erg graag. Toen ik het nieuws hoorde, was het een slag in mijn gezicht. Tragisch dat een 26-jarige jongen zo om het leven moet komen", reageerde Dehaene op Sporza.

Dany Verlinden: 'Vooral pijnlijk voor de familie'

Dany Verlinden, de doelmannentrainer van Club Brugge, vond het nieuw van deze ochtend vooral erg voor de familie van François Sterchele. "Als moeder een kind verliezen op zijn 26ste moet vreselijk zijn. Uiteraard zullen we vandaag niet trainen want iedereen hier op de club zal fel aangeslagen zijn. François was een echte levensgenieter en dat zag je niet alleen op maar ook naast het veld", aldus Verlinden.

Website Club Brugge in het zwart

Wie vandaag naar de officiële website van Club Brugge surft, zal er geen nieuws vinden. De site hult zich in het zwart met een foto van François Sterchele. 

Cercle-vlag hangt halfstok
Cercle Brugge, de buur van Club Brugge, getuigt hun medeleven aan club en familie na het overlijden van François Sterchele. "De hele familie van Cercle reageert geschokt. De vlaggen aan ons secretariaat hangen nu halfstok. Het is onze manier om ons medeleven te uiten. We zijn tegenstrevers in het voetbal, maar niet persoonlijk. We zijn diep bedroefd. We hebben enorm veel respect voor Sterchele", aldus Cercle-woordvoerder Pol Van Den Driessche.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties