Dood Sterchele verenigt Belgische voetbalwereld

Dood Sterchele verenigt Belgische voetbalwereld
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is intussen meer dan twee dagen geleden dat François Sterchele om het leven kwam tijdens een tragisch verkeersongeval, maar de verslagenheid blijft enorm groot. Bij elke voetbalclub uit de hoogste afdeling wordt gerouwd om de jonge Luikenaar.

Dat de term "rivaal" in het niets verdwijnt bij tragische feiten zoals het overlijden van Sterchele zagen we gisteren al. De voltallige spelersgroep van stadsrivaal Cercle Brugge ging namelijk het rouwregister tekenen. Maar de verslagenheid na het overlijden van de Rode Duivel is niet enkel in Brugge groot. Zo betuigde elke club uit de hoogste afdeling haar medeleven bij het overlijden van de Brugse aanvaller.

Racing Genk zal Sterchele vanavond eren door voor aanvang de match tegen Standard een minuut applaus te laten weerklinken in het Fenixstadion, tijdens deze minuut applaus zullen op de twee videomuren beelden van de Brugse aanvaller geprojecteerd worden. De supporters van Germinal Beerschot zullen vanavond dan weer afzakken naar het Jan Breydelstadion om er samen met de fans van Club Brugge te rouwen om hun 'chouchou'.

Zoals eerder gemeld is ook bij Anderlecht de verslagenheid groot. Volgende dinsdag stond een training gepland om 14u30, maar de spelersgroep vroeg uitstel. Heel wat spelers van de Brusselse club kenden Sterchele namelijk persoonlijk en willen hem een laatste eer bewijzen door aanwezig te zijn op de begrafenis. Coach Ariël Jacobs willigde de wens van zijn spelers in en verschoof de training naar 16u, heel wat spelers en bestuursleden van Anderlecht zullen dan ook afzakken naar de uitvaartplechtigheid. Ariël Jacobs stuurde overigens ook een sms-berichtje naar Jacky Matthijsen, zijn collega bij Club Brugge, om zijn medeleven te betuigen. Het bestuur van paars-wit heeft dan weer een e-mail naar alle supportersclubs gestuurd met de vraag om de minuut stilte voor de Brugse aanvaller te respecteren.

Daar blijft het echter niet bij, zo zal François Sterchele vanavond in elk stadion herdacht worden met een minuut stilte of een minuut applaus. Tevens zullen alle spelers een zwarte rouwband dragen. Het mag duidelijk zijn dat de Belgische voetbalwereld nog steeds zwaar aangeslagen is, van enige vijandelijkheid is al lang geen spoor meer...
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties