Ticketje retour voor Duisburg en Rostock

Philippe Crols
| 0 reacties
Ticketje retour voor Duisburg en Rostock
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Duitsland mogen MSV Duisburg en Hansa Rostock zich opmaken voor een nieuw jaartje tweede Bundesliga. Beide clubs hebben dus maar een jaartje mogen genieten van het hoogste niveau.

Rostock moest winnen op de voorlaatste speeldag om nog een kans te maken op het behoud. Tegenstander Leverkusen won echter met 1-2 op bezoek bij Rostock. Bijgevolg is de Hansa zeker van degradatie. Het kan mits winst volgende week enkel nog de rode lantaarn doorgeven. Vooral de slechte laatste rechte lijn heeft Hansa Rostock geen goed gedaan.

Ook MSV Duisburg moet terug naar de tweede Bundesliga. Net als Hansa moest Duisburg eigenlijk ook winnen, maar het stond na twintig minuten al 0-3 in het krijt tegen Bayern München. De landskampioen liet Duisburg echter nog terug in de partij komen, maar verder dan 2-3 kwam MSV niet meer. Ook Ishiaku en co degraderen dus.

De laatste degradant wordt ofwel Bielefeld ofwel Nürnberg. Bielefeld pakte een punt tegen Dortmund en heeft 33 punten. Nürnberg verloor in Berlijn met 1-0 en heeft twee punten minder. Het doelpuntensaldo is echter wel duidelijk in het voordeel van Nürnberg. Cottbus verzekerde zich na winst tegen HSV van het behoud.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties