Van de Weyer: 'Collega's trakteren bij promotie'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Van de Weyer: 'Collega's trakteren bij promotie'
Foto: © SC

Robby Van de Weyer kroonde zich zaterdagavond met een de winning-goal in KVSK United – Oud-Heverlee Leuven tot matchwinnaar. “De drang om voor de prijzen te spelen wordt steeds groter.”

Met Westerlo, Lierse en Germinal Beerschot voetbalde Van de Weyer in een ver verleden nog in de hoogste afdeling, maar de voorbije jaren specialiseerde de aanvaller zich in eindrondes. Bij KVSK United is hij aan zijn vijfde eindronde uit zijn carrière bezig. In 1997 dwong hij met Westerlo de promotie naar eerste af en tien jaar later deed hij datzelfde kunstje met Geel over, maar dan van derde naar tweede.
 
Extra effort
 
“Drie op vijf. Het zou geen slecht gemiddelde zijn hé”, grijnst de 32-jarige Van de Weyer. “Ik word al wat ouder en begin meer en meer die drang te voelen om prijzen te pakken. Het is misschien de laatste keer dat ik nog iets kan winnen. Ik wil nog een extra effort doen om met KVSK United de eindronde te winnen. Het is een mooie club met mensen die dag en nacht ervoor werken. Ik wil hen mee naar eerste helpen.”
 
Zelf is Van de Weyer er nog niet uit of hij mee naar eerste zou gaan. “Ik heb nog een contract voor één jaar en ik zal er alles aan doen om de promotie te bewerkstelligen, maar ik weet nog niet of ik mee zou gaan. Ik zit ook nog met mijn job als magazijnier.”
 
Trakteren
 
En maandag zullen zijn collega’s bij Roland hem weer feliciteren met zijn negende treffer van het seizoen. “Hopelijk volgen er nog meer, maar trakteren doe ik pas als we de eindronde winnen. Misschien moet ik ze allemaal eens uitnodigen als we voor de promotie spelen.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties