Mag Porto deelnemen aan de Champions League?

De Nijs Michael
| 3 reacties
Mag Porto deelnemen aan de Champions League?
Foto: © SC

FC Porto werd afgelopen seizoen met een straatlengte voorsprong kampioen in Portugal, maar toch is de topclub nog niet zeker van Champions League-deelname. Een omkoopschandaal zou namelijk roet in het eten kunnen gooien.

Begin deze maand sprak de Portugese voetbalbond strenge straffen uit in de "Operation Golden Wisthle". Er waren drie clubs betrokken bij dit enorme omkoopschandaal: Boavista, Leiria en Porto. Allemaal werden ze veroordeeld wegens omkooppraktijken. Boavista werd het zwaarst gestraft, de gewezen grootheid werd gedwongen tot degradatie naar de tweede klasse. Leiria was al zeker van de degradatie, maar de club kreeg toch nog enkele punten aftrek.

Porto kwam er echter verbazend goed vanaf. De topclub moest zes punten inleveren in het klassement, maar door de grote voorsprong op de concurrentie kon Porto alsnog de titel grijpen. Logisch gevolg is dat de club volgend seizoen mag aantreden in de Champions League, maar dat is nu niet meer zo zeker. De Uefa heeft Porto namelijk nog steeds geen toestemming gegeven om deel te nemen aan het kampioenenbal, de Europese voetbalbond zal op 4 juni een definitieve beslissing nemen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties