Zwitsers overtuigen niet tegen Liechtenstein

Zwitsers overtuigen niet tegen Liechtenstein
Foto: © SC

Zwitserland, dat in dezelfde groep als Tsjechië is ingedeeld, won vrijdagavond eveneens zijn oefenduel in aanloop naar het EK. De Zwitsers versloegen buur Liechtenstein met 3-0.

Zwitserland speelt volgende week zaterdag de openingswedstrijd van het EK tegen Tsjechië. Beide teams deden het nodige vertrouwen op in aanloop naar die match. Eerder kon u al lezen hoe de Tsjechen Schotland met 3-1 versloegen. Hier volgt een klein verslag van de simpele 3-0-overwinning van de Zwitsers tegen Liechtenstein.
 
Bij Zwitserland was Alexander Frei (foto) de man van de match. Met twee treffers binnen het eerste halfuur leek de Dortmundspits zijn ploeg op weg te zetten naar een ruime zege. Bij de eerste treffer verlengde Marco Streller in eerste instantie een verre inworp, waarna Frei van dichtbij eenvoudig kon scoren. Bij zijn tweede treffer nam Frei een voorzet van Ludovic Magnin aan en schoot de bal door de benen van doelman Peter Jehle in het doel.
 
Die tweede treffer was meteen zijn 35ste in het shirt van de nationale ploeg. Daarmee kroont Frei zich tot topscorer aller tijden en passeert op die manier Kubilay Türkyilmaz en Max Abegglen, die beiden op 34 zijn gestrand.
 
Een doelpuntenfestival in de tweede helft bleef uit. Op de 68ste minuut telde Johan Vonlanthen de zich dapper verwerende Liechtensteiners wel definitief uit. De ex-PSV'er schoot raak na een prachtige combinatie tussen Frei en Hakan Yakin. Bondscoach Kobi Kuhn mag zeker niet op beide oren slapen, want tegen dwergstaat Liechtenstein zou zijn brigade toch tot meer in staat moeten zijn dan een zuinige 3-0.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties