Paul Put oogst lof in Gambia

Mathias Dumarey
| 11 reacties
Paul Put oogst lof in Gambia
Foto: © SC

Paul Put, één van de spilfiguren in de zaak rond de gokchinees Zheyun Ye, oogst lof als bondscoach van Gambia. Put miste zijn debuut niet in het Afrikaanse land na een 1-1-gelijkspel tegen Liberia.

Gisteren speelde Gambia zijn eerste WK-kwalificatiewedstrijd in op verplaatsing tegen Liberia. De doelpuntenmaker voor de bezoekers was ook al geen onbekende uit de Belgische competitie en Paul Put. Mustapha Jarju, ex-speler van Lierse maar nu onder contract bij AEC Bergen, deed de netten trillen. Paul Put kan nu al niet veel meer verkeerd doen want het was de allereerste keer in de Gambiaanse voetbalgeschiedenis dat het land een punt kon pakken tegen Liberia. 

"Als we zondag kunnen stunten tegen Senegal, dan is Put hier een echte held. Ik hoorde de mensen ook al zeggen dat Gambia met deze Belg wel eens erg ver zou kunnen raken", aldus een Gambiaanse journalist in de krant Het Nieuwsblad.

Er zijn echter ook minder positieve geluiden te horen. "Zijn verleden schaadt de reputatie van het Gambiaanse voetbal. Ik hoop ergens dat Gambia al zijn punten zal verliezen die het onder Put kan verzamelen. Pas dan zal iedereen beseffen wat voor een malafide persoon Put wel is", aldus Musa Sise, een Gambiaanse journalist die in Europa werkt, in dezelfde krant. De Belgische voetbalbond probeert nog altijd om Put wereldwijd te kunnen schorsen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties