Word bondscoach en ga als VIP naar Real Madrid of AC Milan

Steurbaut Kersten
| 2 reacties
Word bondscoach en ga als VIP naar Real Madrid of AC Milan
Foto: © SC

Kruip in de huid van Marco Van Basten of Roberto Donadoni en reis als VIP naar Real Madrid of AC Milan.

In tegenstelling tot andere managergames moet je bij ons geen rekening houden met budgetten. Je selecteert wie je wil met als enige beperking dat je maximum drie spelers per land mag selecteren. Een team met alleen spelers van Oranje of het fanion-elftal van Felipe Scolari overnemen is dus geen optie. Let op: je kan geen wisselspelers selecteren, je zal dus meteen de juiste keuze moeten maken.
 
Zes opstellingen
 
Verkies je het Italiaanse catenaccio of prefereer je liever het oeroude Nederlandse aanvalsprincipe. Met zes verschillende opstellingen heb je keuze zat: de tradtionele 4-4-2, een risicovolle 3-4-3 of een verdedigende 5-3-2. De definitieve beslissing ligt bij de bondscoach.
 
Hoe kan ik punten verdienen?
 
Bij iedere zege of doelpunt van je ploeg kan je punten verdienen. Verdedigers of middenvelders die de weg naar de netten vinden krijgen uiteraard meer punten dan aanvallers die zich van hun taak kwijten. Zorg er wel voor dat je de juiste keuze maakt, want spelers die niet aan de aftrap komen zorgen voor een negatieve score. Indien een speler in de laatste vijf minuten een applausvervanging krijgt, worden hier geen punten meer voor afgetrokken.
 
Aanvoerder
 
Als bondscoach heb je op het veld ook een leider nodig die je taak op het veld kan overnemen. Hij beschikt over een taak die kan beslissen over winst of verlies op het Europees kampioenschap. In het Euro 2008 managerspel is de aanvoerder even belangrijk. Hij krijgt immers dubbele punten. Kroont Cristiano Ronaldo zich als jouw aanvoerder tot topschutter van het tornooi met zeven doelpunten, dan krijgt hij maar liefst 42 punten in plaats van 21.
 
We zetten de regels nog even kort op een rijtje:
  • Selectie van 11 spelers
  • Max. 3 spelers per land
  • Zes opstellingen mogelijk: 3-4-3, 3-5-2, 4-3-3, 4-4-2, 5-3-2, 5-2-3 (Iedere opstellening telt uiteraard ook 1 doelman)
  • Kies een aanvoerder, zijn punten worden verdubbeld

Klik hier om mee te spelen met het Euro 2008 managerspel!

De puntenverdeling

 
Doelman
Verdediger
Middenvelder
Aanvaller
Winnen
+2
+2
+2
+2
Gelijk
+1
+1
+1
+1
Verloren
-1
-1
-1
-1
Gestart
+5
+5
+5
+5
Ingevallen
+2
+2
+2
+2
Vervangen
-2
-2
-2
-2
Niet gespeeld
-2
-2
-2
-2
Nul houden
+3
+3
 
 
Tegendoelpunt
-1
-1
 
 
Geel
-2
-2
-2
-2
Rood
-5
-5
-5
-5
Doelpunt
+10
+4
+3
+2
Assist
+5
+3
+2
+1
Owngoal
-2
-2
-2
-2

Opmerking: De winnaar van de VIP-reis is de persoon die het beste scoort in het EURO 2008 managerspel EN de EK-pronostiek 

enkele te winnen prijzen op een rijtje...
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties