Tweede klasse heet voortaan EXQI League

Tweede klasse heet voortaan EXQI League
Foto: © SC

De Belgische tweede klasse gaat voortaan door het leven als de EXQI League. Dat maakte de Nationale Liga vandaag bekend. De wedstrijden van tweede zullen uitgezonden worden op de nieuwe zender EXQI Sport.

Alfacam en de Nationale Liga van tweedeklassers ondertekenden vandaag een overeenkomst voor vier jaar. De tweede klasse zal daardoor voortaan EXQI League heten en heel wat aandacht krijgen op de gelijknamige zender EXQI Sport.

Hoeveel dat de tweedeklassers oplevert, is niet geweten. Veel is het in ieder geval niet, zo bevestigt Ligavoorzitter Guido De Croock. "Het akkoord met Alfacam Group is veeleer een partnership dan een financiële transactie. De ploegen, die in de EXQI League aantreden, en hun sponsors krijgen dankzij deze deal heel wat bijkomende publiciteit."

In eerste instantie zal de EXQI League vooral aandacht krijgen op EXQI Sport, de opvolger van zender HD1. EXQI Sport zal zich vooral concentreren op sporten die over het algemeen minder media-aandacht kregen. Zo sloot Alfacam onlangs al een akkoord met de Belgische Hockeybond. Naar verluidt wordt er nog met andere sporttakken onderhandeld.

Maar het voetbal wordt dus de grootste publiekstrekker. EXQI Sport zal live wedstrijden uit de klasse uitzenden, zowel in Hoge Definitie als in standaarddefinitie. Daarnaast komen er ook samenvattingen van alle wedstrijden. EXQI Sport zal in het basispakket van Indi, Coditel en Belgacom TV aanwezig zijn. Met Telenet wordt er nog onderhandeld.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties