Hernandez tekent voor zes seizoenen bij in Mestalla

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Hernandez tekent voor zes seizoenen bij in Mestalla
Foto: © SC

Pablo Hernandez heeft bij Valencia een contractverlenging getekend voor zes seizoenen. De middenvelder was al twee seizoenen in loondienst in het Estadio Mestalla maar werd telkens één jaar uitgeleend aan Cadiz en Getafe.

Pablo Hernandez debuteerde in het seizoen 2005/6 onder de toenmalige trainer Quique Sanchez Flores in de eerste ploeg van FC Valencia. Hij kon er echter niet doorbreken. Valencia besliste dan maar om Hernandez uit te lenen aan Cadiz en vorig seizoen aan FC Getafe. Het is bij de Madrileense club dat hij een terugkeer naar Valencia kon afdwingen.

Hernandez, bij zijn debuut vaak vergeleken met Fernando Redondo, scoorde twee doelpunten in de succesvolle UEFA-Cup-campagne van Getafe. Valencia heeft dan ook een heuse afkoopsom in het contract van Hernandez laten opnemen: 55 miljoen euro.

Hernandez treedt zo in de voetsporen van David Silva. Hij bewandelde in het begin van zijn carrière een soortgelijke weg. Hij werd eerst verhuurd aan SD Eibar en Celta de Vigo, maakte bij zijn terugkeer furore bij Valencia en is nu met de Spaanse nationale ploeg actief op het EK in Zwitserland en Oostenrijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties