Stadiongeweld blijft dalen in ons land

Mathias Dumarey
| 13 reacties
Stadiongeweld blijft dalen in ons land
Foto: © SC

Het aantal gewelddadige incidenten met supporters is in ons land het afgelopen jaar opnieuw gedaald. Dat goede nieuws maakte het ministerie van Binnenlandse Zaken vandaag bekend.

Het aantal gewelddadige incidenten met supporters daalt al enkele jaren. In het afgelopen voetbalseizoen werden in bijna de helft van alle wedstrijden in de Jupiler League incidenten gemeld. Meestal ging dat dan om kleinere inbreuken zoals verbaal geweld of het aansteken van Bengaals vuurwerk.

Het dalend aantal incidenten heeft ongetwijfeld te maken met het invoeren van de zogenoemde voetbalwet. Dat gebeurde vorig jaar. Het gevolg is een nultolerantie. Afgelopen seizoen hebben 1.275 supporters een stadionverbod opgelegd gekregen. Dat is een record. Gemiddeld werden er per wedstrijd zo'n 76 politiemensen ingeschakeld om de openbare orde te handhaven. De meeste inzet voor veiligheid gaat naar Charleroi terwijl Westerlo zijn naam 'Parel der Kempen' alle eer aan doet als braafste club uit de hoogste voetbalklasse. Daar worden gemiddeld amper 15 agenten ingezet om op de orde toe te zien.
 
Een logisch gevolg van het dalende supportersgeweld zijn de steeds vollere tribunes in onze vaderlandse competitie. Steeds meer families gaan weer - of keren terug - naar het voetbal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties