Gouffran gaat bij de 'Girondins' voetballen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Gouffran gaat bij de 'Girondins' voetballen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Yoan Gouffran heeft voor vier seizoenen getekend bij Girondins Bordeaux. De aanvaller is de tweede aanwinst voor de club uit de wijnstad nadat Yoann Gourcuff volgend seizoen op huurbasis zal uitkomen in het Stade Chaban-Delmas.

Yoan Gouffran speelde zich vorig seizoen bij SM Caen in de kijker bij tal van teams. Het Engelse Arsenal werd heel vaak in verband gebracht met de Franse jeugdinternational. Een half jaar geleden, tijdens de wintertransferperiode, probeerde Paris Saint-Germain de aanvaller die 22 jaar geleden geboren werd in Guadeloupe, tevergeefs naar de Franse hoofdstad te halen.

Gouffran is een jeugdproduct van SM Caen. De afgelopen twee seizoenen ontwikkelde hij zich in het Stade Malherbe tot één van de smaakmakers van de club uit Normandië. In het seizoen 2006/7, het jaar waarin Caen terug promoveerde naar de Ligue 1, scoorde hij vijftien keer in de Franse tweede klasse. In het afgelopen seizoen scoorde Gouffran tien keer en daarmee had hij toch een ruim aandeel in de elfde plaats die het team behaalde in de Franse eerste klasse.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties