Getafe haalt zoon van Real-legende Míchel binnen

Dave Sentobin
| 1 reacties
Getafe haalt zoon van Real-legende Míchel binnen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Afgelopen week kwam Getafe tot een akkoord met Real Madrid over de jonge middenvelder Adrián. De canterano is de zoon van de legendarische middenvelder Míchel van de Koninklijke. Adrián González tekende een contract voor vier seizoenen bij de azulones

Adrián González Morales kreeg zijn opleiding bij Real Madrid en wil in Getafe zoveel minuten in de Spaanse eerste klasse spelen als mogelijk, minuten waar hij bij zijn vorige werkgever – Real Madrid – niet moest op hopen. De 20-jarige middenvelder dwong dit seizoen met Gimnástic het behoud in Segunda División af. Hij speelde op huurbasis bij de Catalaanse formatie. Aan het begin van het seizoen werd hij ook even aan Celta de Viga uitgeleend.
 
Sportief directeur Toni Muñoz blijft dus de kaart van de jeugd trekken voor Getafe. Net als vorig jaar gaat de club uit de Madrileense voorstad bij de jeugdopleiding van Real shoppen. Afgelopen seizoen waren de gehuurde Granero en De la Red absolute sterkhouders in het team en ze lagen mee aan de basis van het Europese succesverhaal. Dankzij de goede ervaring van zijn vriend Ruben De la Red – van degradatie met RM Castilla naar Uefa-Cup kwartfinalist en EK-finalist – bij Getafe, was Adrián niet moeilijk te overtuigen voor een vierjarig avontuur bij de sympathieke Madrileense club.
 
Adrián is de zoon van de voormalige sterspeler van Real Madrid, Míchel. Zijn vader speelde van 1984 tot 1996 bij de merengues. Hij kwam 66 keer uit voor de Spaanse nationale ploeg en hij maakte 21 doelpunten voor La Roja.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties