Boateng op weg naar Stuttgart

Nico Wieme
| 1 reacties
Boateng op weg naar Stuttgart
Foto: © SC

De kans is groot dat een van Duitslands grootste talenten terug naar de Bundesliga keert. Kevin-Prince Boateng is nadrukkelijk in beeld bij VfB Stuttgart.

Kevin-Prince Boateng gold enkele jaren geleden als een groot talent bij Hertha BSC. Vorige zomer verkaste de zoon van een Ghanese vader en Duitse moeder voor bijna acht miljoen euro naar Tottenham Hotspur. Boateng speelde slechts dertien wedstrijden in Engeland en scoorde geen enkel doelpunt. De kans is groot dat hij komend seizoen voor VfB Stuttgart zal spelen.
 
Volgens de krant Stuttgarter Nachrichten wil de club uit het Zwarte Woud Boateng niet meteen kopen, maar wel lenen. Voor 600 000 euro zouden ze dat kunnen doen. In het contract zou ook een koopoptie opgenomen worden.
 
Hoewel de transfer nog niet in kannen en kruiken is, ziet het er goed uit voor de Duitse kampioen van 2007. VfB-manager Horst Heldt verklaarde tegenover Bild: “Boateng is een zeer interessante speler. We voeren momenteel gesprekken.”
 
Het is duidelijk dat Stuttgart Boateng wil en dat Boateng naar Stuttgart wil. Alles hangt nu van Tottenham af, want VfB is niet bereid Boatengs vorstelijke loon van 3,5 miljoen euro volledig op zich te nemen. De Zuid-Duitse club zou slechts twee miljoen euro wil betalen. Voor de rest zou Tottenham moeten opdraaien.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties