Ballack bijna op de vuist met Bierhoff

Nico Wieme
| 0 reacties
Ballack bijna op de vuist met Bierhoff
Foto: © SC

Het is na de EK-finale tot een hevige discussie gekomen tussen Michael Ballack en Oliver Bierhoff. De Duitse sterspeler kreeg het tijdens het toernooi op zijn heupen van bepaalde randactiviteiten en dat leidde tot een uitbarsting na de match tegen Spanje.

Duitsland verloor afgelopen zondag de EK-finale tegen Spanje. Na de wedstrijd mondde een enorme woordenwisseling tussen kapitein Michael Ballack en teammanager Oliver Bierhoff net niet uit in een handgemeen. Kevin Kuranyi kon beide kemphanen nog op tijd scheiden. Dat de onenigheid tussen beide heren gevolgen zal hebben voor de ‘Mannschaft’, staat buiten kijf.
 
Emmer overgelopen
Ballack dreigde na een hoogoplopende discussie Bierhoff te lijf te gaan. Zo groot was de frustratie van de Chelseamiddenvelder. De aanleiding voor de discussie lijkt banaal, maar niet voor Ballack, die lak heeft aan alle glammer en glitter die Bierhoff de laatste tijd invoerde. De man die Duitsland met een golden goal in 1996 zijn laatste titel op een toernooi schonk, wou dat de Duitse spelers na de finale met een eigenhandig ontworpen ‘Danke’-spandoek dichter tot bij de supporters zouden komen. Dat was voor Ballack de druppel die de emmer deed overlopen.  
 
Kroatië richtinggevend
Nog zwaar ontgoocheld door de verloren finale had de voormalige Bayernspeler er genoeg van. Na de verloren groepswedstrijd tegen Kroatië was vulkaan Ballack al eens eerder uitgebarsten. Hij had toen zijn medespelers op hun plichten gewezen. De middenvelder verweet Bierhoff vele zaken die reeds tijdens de voorbereiding op Mallorca, het trainingskamp in Ascona en het toernooi zelf volgens hem fout gelopen waren.
 
Showman
Ballack kon er niet mee om dat Bierhoff gedurende het EK de vrouwen in het spelershotel toeliet. Hij is van mening dat je als groep zo’n toernooi in serene omstandigheden moet voorbereiden en aanpakken. Vrouwen horen daar niet bij, net zo min als de vele evenementen die Bierhoff voor de ploeg organiseerde. Toen de spelers de maandag na het EK als carnavalisten in Berlijn op praalwagens werden rondgereden, kon Ballack zich nog net inhouden. De hele show was echter niet aan hem besteed. Als een dief in de nacht sloop hij van de festiviteiten weg.
 
Gevolgen
Deze hele discussie zal zeker niet zonder gevolgen blijven. Als het van Ballack afhangt, is het gedaan met al die evenementen en toegevingen. De captain wil terug naar de oude waarden en normen: dat betekent geen vrouwen in het spelershotel tijdens toernooien en geen deelname aan evenementen die de concentratie kunnen verstoren.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties