Turaci wil toch voor België voetballen

Mathias Dumarey
| 13 reacties
Turaci wil toch voor België voetballen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Önder Turaci, een Turkse Belg die het afgelopen seizoen bij de Turkse topper Fenerbahçe SK voetbalde, wil opnieuw voor de Rode Duivels voetballen. Zijn transfer naar FK Moskou gaat overigens niet door.

Önder Turaci heeft er al een aantal goede seizoenen opzitten bij Fenerbahçe SK, maar vorig seizoen liep het onder de Braziliaanse trainer Zico mis. Van de blanke Pele kreeg hij in het Stadyumu Sükrü Saraçoglu amper speelkansen. Nu is de Braziliaan vertrokken en wordt de Spaanse succestrainer Luis Aragones de nieuwe coach in Istanbul.

"Fenerbahçe heeft me gevraagd of ik toch wil blijven. Ze moeten dan wel 400.000 euro schadevergoeding betalen aan FK Moskou", zegt Turaci die ook een deel daarvan zelf zal moeten ophoesten.

"Ik was einde contract bij Fenerbahçe en FK Moskou had me verzekerd dat ze dit seizoen aan de top van de Russische competitie zouden spelen. Ik stel nu echter vast dat ze tegen de degradatie aan het vechten zijn", zegt de verdediger in de krant Het Nieuwsblad

Turaci wil ook graag weer het rode tenue van België aantrekken, en niet dat van Turkije. "Als René Vandereycken me oproept, dan wil ik niet liever dan voor de Belgische ploeg spelen", zegt hij. Enkele jaren terug weigerde Turaci een oproeping voor een vriendschappelijke partij tegen Luxemburg omdat hij hoopte bij de Turken aan de slag te kunnen. De wereldvoetbalbond FIFA liet echter weten dat Turaci niet meer voor Turkije kon uitkomen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Süper Lig

Nieuwste reacties