Roeselare: 'Zoeken naar het collectief'

Thomas Dubois
| 0 reacties
Roeselare: 'Zoeken naar het collectief'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na een welverdiende zomerstop beginnen de heren voetballers op 16 augustus aan het nieuwe seizoen. De kernen ondergingen vaak een serieuze metamorfose, dus stellen wij bij Voetbalkrant.com in de aanloop naar het nieuwe voetbalseizoen graag alle ploegen even voor. Welke veranderingen zijn er, en wat verwachten we komend seizoen. Beginnen doen we met promovendus Tubeke, eindigen doen we met kampioen Standard. Vandaag: Roeselare.

SV Roeselare
 
* AFGELOPEN SEIZOEN
 
Roeselare wist zich zonder al te veel problemen te redden, maar kon toch niet echt tevreden zijn met een veertiende plaats. Tot aan de winterstop ging alles goed, maar nadien zakte de club helemaal weg. Het wist in de terugronde maar vier wedstrijden te winnen. Ook in Roeselare beseft men dat het dit jaar beter moet, maar of ze daar in gaan lukken valt af te wachten.
 
* TRANSFERNIEUWS
Roeselare is duidelijk de kampioen van de transfers. De ploeg haalde zo’n 14 nieuwe spelers binnen. Dit was vooral het werk van Wim De Coninck, maar vreemd genoeg stapte hij nog voor de start van het nieuwe seizoen op, wat voor onstabiliteit kan zorgen. Heel wat werk voor Dirk Geeraerd om van al de nieuwe spelers een geheel te maken. Een overzichtje van alle inkomende transfers Gunther Van Handenhoven (Al Ahli, Qatar), Alexander Topka (Beveren), Janne Hietanen (Troyes), Thomas Troch (Aalst), Jimmy Mulisa (Hamme), Björn De Wilde (Francs Borains), Boubacar Dembele (Beauvais), Nasser Daineche (FC Luik), Cédric Bétrémieux (KV Kortrijk), Vincent Provoost (KV Kortrijk), Jonathan Bourdon (Couillet), Bart Goossens (Hamme), Nasser Daineche (Istres), Yanis Papassarantis (Standard), Mourad Jalliti (US Quevilly). De meeste spelers werden dus uit Frankrijk of uit de Belgische lagere reeksen geplukt. Momenteel loopt Marius M'Baiam nog proef bij de eersteklasser.

Door de vele inkomende transfers, viel er bij de uitgaande transfers ook heel wat te beleven. Zo trok Davy Oyen naar KVSK United en zakte ook Sebastien Dufoor een reeks lager naar Tienen. Paul Kpaka zocht zijn oude liefde Germinal Beerschot opnieuw op. Ook El Araichi trekt naar een reeksgenoot: Moeskroen. Koen de Vleesschouwer gaat verder “uitbollen” bij SV Oudenaarde. Doelman Biebauw trekt naar KV Mechelen. 

* VOORBEREIDING
 
De eerste twee wedstrijden werden gewonnen, maar echt overtuigen deed de club nog niet. Dat viel ook te merken in de derde wedstrijd. Daar ging het op oefenkamp in Delden met 1-0 de boot in tegen AGOVV Apeldoorn. Ook tegen Club Brugge ging het onderuit, al was het weliswaar nipt: 1-2. Ook de wedstrijd tegen Paris Saint-Germain was een mooie affiche, maar Roeselare ging met 4-0 de boot in. Tegen Deinze en Ronse werd opnieuw niet gewonnen.

* EEN NAAM OM TE ONTHOUDEN
 
Bij Roeselare rekent men vooral op Janne Hietanen om achteraan in de verdediging voor extra rust en ervaring te zorgen. De linkerverdediger ondertekende deze zomer een contract voor twee seizoenen. De 30-jarige Fin speelde vorig seizoen voor het Franse Troyes. Hietanen heeft ook internationale ervaring. Zo kwam hij momenteel al zestien keer uit voor de nationale ploeg van Finland.
 
* VERWACHTINGEN
 
Van een metamorfose gesproken. Wim De Coninck kocht zowat een hele nieuwe kern, aangevuld met enkele vaste waarden en hield het dan voor bekeken. Het zal dan ook een tijdje duren vooraleer de puzzelstukjes in elkaar passen en er een collectief op het veld staat. Die tijd heeft Roeselare dit seizoen niet.

Onze prognose: 16de. 

Auteur: Dirk Pieters
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties