Nog steeds geen akkoord over tv-rechten tweede

Anthony Van der Planken
| 5 reacties
Nog steeds geen akkoord over tv-rechten tweede
Foto: © SC

Er is nog steeds geen akkoord over de verkoop van de televisierechten van tweede klasse aan sportzender EXQI Sport. Toch maakt EXQI zich sterk dat alles in orde komt.

Enkele weken geleden tekenden EXQI en de Nationale Liga van tweedeklassers een principe-akkoord over de verkoop van de televisierechten van wedstrijden uit tweede. Enkele clubs hadden echter een aantal bezwaren, en die lijken twee weken voor de start van de nieuwe competitie nog steeds niet helemaal weggewerkt.

De discussie draait vooral rond de wedstrijduren. EXQI vraagt om op ongewone uren te spelen, maar dat zien niet alle clubs zitten. Onder andere Antwerp en Lierse liggen dwars. Zij eisen een financiële compensatie.

Een akkoord is er dus nog niet, maar toch maakt EXQI zich sterk dat dat er komt. De zender kondigde al aan op de eerste speeldag de wedstrijd FC Brussels - Beveren te zullen uitzenden. Op speeldag twee wordt dat Sint-Truiden - Olympic Charleroi, op speeldag drie Antwerp - Lierse.

Ondertussen is trouwens ook bekend hoe EXQI Sport te ontvangen zal zijn. De zender sloot al overeenkomsten met Interkabel / Indi (in het HD-boeket), Belgacom TV (in de boeketten Select en HD) en Coditel. Met Telenet wordt er nog steeds onderhandeld.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties