Charleroi: 'Linkerkolom moet lukken'

Dirk Pieters
| 0 reacties
Charleroi: 'Linkerkolom moet lukken'
Foto: © SC

Na een welverdiende zomerstop beginnen de heren voetballers op 16 augustus aan het nieuwe seizoen. De kernen ondergingen vaak een serieuze metamorfose, dus stellen wij bij Voetbalkrant.com in de aanloop naar het nieuwe voetbalseizoen graag alle ploegen even voor. Welke veranderingen zijn er, en wat verwachten we komend seizoen. Beginnen doen we met promovendus Tubeke, eindigen doen we met kampioen Standard. 
CHARLEROI

* AFGELOPEN SEIZOEN

Voor de winterstop was het heel pover bij Charleroi. Het wist maar twintig punten te sprokkelen en stond zo in de rechterkolom op de dertiende plaats. Philippe Vandewalle had ondertussen al plaats moeten maken voor Thierry Siquet. De trainerswissel bleek geen slechte keuze want de terugronde zou voor de Karolo’s beter worden. Het wist onder meer van Club Brugge, Racing Genk en van landskampioen Standard te winnen.

* TRANSFERNIEUWS

Niet al te veel transfernieuws te rapen bij Charleroi. Cyril Théréau tekende een contract bij Charleroi en ook David Vandenbroek en Sébastien Chabaud gaan aan de slag bij de Zebra’s. Toch liepen er tijdens de voorbereiding heel wat testers rond. Naast Abdellilah Boukamir had Charleroi ook nog enkele andere spelers op proef. Het gaat om Tarik Bendamou van Kawkab Marrakech en Julio Barrabes van Monaco. Daarnaast heeft Charleroi ook Samy Barkallah op proef. Op het laatste moment wisten de Zebra's ook nog de Congolees Chris Makiese te strikken. De aanvaller komt het komende seizoen op uitleenbasis naar Charleroi.

Twee opmerkelijke uitgaande transfers bij Charleroi. Het bestuur van Charleroi wou de kern behouden, maar slaagde niet helemaal in de opdracht. Het zag Laurent Ciman en Joseph Akpala vertrekken naar Club Brugge. Ook Grégory Christ vertrekt op uitleenbasis naar Duisburg. Overigens vertrokken de geleende Juan Pablo Pino (Monaco) en Christian Leiva (Argentinië) ook. Charleroi liet ook heel wat spelers vertrekken op uitleenbasis. Zo wist UR Namen maar liefst vijf spelers te strikken van de eersteklasser.

* VOORBEREIDING

In enkele vriendschappelijke wedstrijden wist Charleroi heel wat doelpunten te maken. Zo won het tegen Malmundaria met 1-10. In de Marokko zomer-trofee ging Charleroi meteen onderuit tegen FAR Rabat. Het verloor met 1-0 na een late treffer van de thuisploeg. Ook tegen Mas de Fès ging het met het kleinste verschil onderuit. Veel groter werd dat verschil tegen het Griekse Panathinaikos. De Grieken haalden het met 5-1. Tegen het Franse Auxerre werd er dan wel weer gewonnen. Smolders zette van op de stip de 0-1 op het bord.

* EEN NAAM OM TE ONTHOUDEN 

Bij Charleroi verwacht men veel van Chris Makiese. De 20-jarige Franse aanvaller van Congolese afkomst moet voor de doelpunten zorgen bij de Zebra's.  Chris Makiese -voluit Kamulete Chris Makiese Ntinu Ntuluengani- speelde de voorbije twee seizoenen vijf wedstrijden in het eerste elftal van Lille, maar wist daarin geen enkele keer de weg naar de netten te vinden.

* VERWACHTINGEN

De kas werd afgelopen zomer goed gespijsd, wat wil zeggen dat er redelijk wat spelers vertrokken. Vooral Club Brugge deed een duit in het zakje door Ciman en topschutter Akpala te kopen. De Carolo’s hebben een stevig geheel dat de linkerkolom net moet halen.

PROGNOSE: achtste plaats. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties