PSV speelt opnieuw gelijk

Kevin Pieters

PSV heeft haar trainingskamp in Engeland afgesloten met een 1-1 gelijkspel tegen Everton. De Eindhovenaren leken af te stevenen op een overwinning, maar kregen in de slotminuten nog een penalty-doelpunt te verwerken.
PSV begon tegen Everton met Ibrahim Afellay, Danny Koevermans en Balasz Dzsudzsak op de reservebank. Coach Huub Stevens gaf speelgelegenheid aan Tommie van der Leegte, Mika Vayrynen en de nieuwe aanwinsten Maza Rodríguez en Jeremie Bréchet. Een prachtig afstandschot van Nordin Amrabat zorgde voor een 1-0 ruststand in het voordeel van de Eindhovenaren. De rechtsbuiten krulde de bal na een solo met links in de verre bovenhoek. Vijf minuten voor tijd benutte Mikel Arteta een penalty, veroorzaakt door invaller Stijn Wuytens, die Everton-spits Yobo licht raakte. Danny Koevermans maakte na rust zijn rentree na afwezigheid vanwege een hamstringblessure.

PSV vliegt nog vanavond terug naar Nederland. De eerstvolgende oefenwedstrijd van de landskampioen is nu op 14 augustus, tegen het Spaanse Real Mallorca. Eerder speelde PSV al gelijk tegen VVV-Venlo, Sporting Lissabon en Newcastle.