Rupert Suply moet vechten tegen kanker

De Nijs Michael
| 9 reacties
Rupert Suply moet vechten tegen kanker
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Rupert Suply werd in de zomer van 2007 naar FCN Sint-Niklaas gehaald, maar na een veelbelovende start zakte de linkerflankspeler helemaal weg. Intussen is ook duidelijk geworden waarom, de jonge speler heeft kanker.

Suply begon in de zomer van 2007 erg goed aan de voorbereiding, na enkele partijen moest hij echter afhaken met een blessure. Het leek een lichte blessure en Suply maakte zijn wederoptreden tegen Londerzeel. De jongeling was echter verre van volledig fit en raakte opnieuw geblesseerd.

Lange tijd konden dokters de oorzaak van zijn klachten niet achterhalen, tot de speler zelf om een MRI-scan vroeg. Na de MRI-scan kwamen de dokters tot een verschrikkelijke diagnose: de amper 22-jarige Suply heeft een kankergezwel in de lies met uitzaaiingen aan de heupen, de longen en de ribben. Het zou gaan om botkanker met de naam Ewing Sarcoom.

Dit betekent uiteraard dat we Suply de volgende maanden niet aan het werk zullen zien in het shirt van FCN Sint-Niklaas. De aalvlugge speler staat nu voor een periode van zes maanden met chemobehandelingen en bestralingen. Na afloop van deze periode zal beslist worden of een operatie ter verwijdering van de tumor zal plaasvinden. 

Suply is alvast supergemotiveerd om de strijd tegen deze vreselijke ziekte aan te gaan. FCN Sint-Niklaas meldt dat de club 100% achter haar speler staat en hem ook zal blijven steunen.

De gehele redactie van Voetbalkrant.com wenst Rupert Suply veel sterkte in deze moeilijke periode!  
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties