Vijf Belgen spelen in de Bundesliga

Philippe Crols
| 0 reacties
Vijf Belgen spelen in de Bundesliga
Foto: © SC

Straks beginnen de heren voetballers in Duitsland aan een nieuw seizoen. Er zullen ook enkele Belgen in actie komen in de Bundesliga. Wij zetten ze even op een rijtje.

Bij Bayern München begint Daniël Van Buyten aan zijn derde seizoen. Vorig jaar moest onze landgenoot vaak op de bank plaatsnemen, maar Jurgen Klinsmann liet de Belg in de voorbereiding toch vaak opdraven. Het feit dat de Duitser met drie centrale verdedigers lijkt te gaan spelen, is voordelig voor Van Buyten.

Vincent Kompany speelt tot op heden ook in Duitsland. Hij had onlangs wat problemen met Hamburger SV omtrent de Olympische Spelen, maar speelt straks normaal wel tegen Bayern. Er staat naast Kompany nog een andere Belg op de loonlijst bij HSV: Vadis Odjidja Ofoe. Die speelde vorig jaar amper of niet, maar is natuurlijk nog heel jong.

Filip Daems
keert net als zijn club Borussia Mönchengladbach na een jaartje terug naar de Bundesliga. De verdediger was vorig seizoen basisspeler bij Gladbach en hoopt dat dit seizoen ook te zijn.

Tot slot is er nog Manasseh Ishiaku. De Nigeriaan die ook een Belgisch paspoort heeft verliet het gedegradeerde Duisburg en koos voor promovendus Köln.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties