Ligue1 Kort: Marseille overtuigt, Lyon niet

Philippe Crols

Op de tweede speeldag in Frankrijk heeft Marseille de eerste overwinning geboekt. Het overtuigde in eigen huis tegen Auxerre. Lyon liet zondag punten liggen en daardoor is Grenoble zowaar leider.

Lyon morst met punten, Grenoble profiteert
Olympique Lyon speelde zondag een wedstrijd op bezoek bij Lorient. De landskampioen domineerde en was een aantal keer dicht bij een doelpunt, maar paal, lat of doelman Audard staken daar telkens een stokje voor. 0-0 was zo de eindstand.

En daardoor staat Grenoble zowaar alleen aan de leiding na twee speeldagen. Die club heeft als enige zijn eerste twee wedstrijden kunnen winnen. Zondag ging Rennes onderuit. Een goal van Akrour na twintig minuten volstond om de punten in Grenoble te houden.

Nu volstaan vier goals wel voor Marseille
Vorige week scoorde Marseille ook nog vier maal, maar dat was slechts goed voor een punt. Deze week kon het wel winnen. Ruim 55.000 toeschouwers zagen Niang na twintig minuten de score openenen tegen Auxerre. De troepen van Eric Gerets dikten de score aan in de tweede helft. Eerst scoorde Crichting tegen zijn eigen doelman en later legden Grandin en Zenden de 4-0-eindstand vast.