Luciano knokte zich in de basiself van Groningen

Luciano knokte zich in de basiself van Groningen

Luciano Da Silva, de vroegere spectaculaire doelman van Germinal Beerschot, heeft zich tijdens de voorbereiding op de Nederlandse competitie in de basiself van zijn team FC Groningen geknokt. Brian Van Loo moet wijken van trainer Ron Jans.

Ron Jans had voor de voorbereiding al gesteld dat wie in doel zou staan in de oefengalop tegen AEK Athene, ook de eerste doelman van het team zou zijn in het begin van de competitie. De Braziliaan Luciano Da Silva lijkt het pleit in zijn voordeel te hebben beslecht ten koste van Brian Van Loo.

"We hebben de hele voorbereiding in beschouwing genomen. Hoe hebben de keepers gepresteerd tijdens de afgelopen weken, wat heeft Van Loo een heel seizoen laten zien en de toekomstmogelijkheden. Qua niveau zijn beide doelmannen haast evenwaardig, maar ze hebben een totaal verschillende stijl. Het is nu aan Luciano om het waar te maken en aan Brian Van Loo om door de zure appel heen te bijten", aldus Jans op de website van de Noord-Hollandse formatie.

Luciano keepte tegen AEK Athene overigens een goede wedstrijd maar kon niet verhinderen dat de Griekse topformatie met 2-1 kon winnen. Bij de twee tegentreffers was hij kansloos.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties