Marseille, Shaktar en Arsenal door

Philippe Crols

Arsenal, Marseille en Shaktar Donetsk hadden hun heenwedstrijd in de derde voorronde van de de Champions League twee weken gewonnen. Ook de terugwedstrijd zorgde niet meer voor problemen.

Arsenal makkelijk voorbij Twente

Arsenal kwam tegen de Nederlanders al vrij snel op voorsprong. Nasri rendeerde net als tijdens de eerste competitiewedstrijd opnieuw. In de tweede helft verdubbelde Gallas al vrij snel de score. Walcott en Bendtner zorgden uiteindelijk nog voor de zware 4-0-eindstand.

Marseille krijgt het even warm

Marseille won twee weken geleden met 0-1 in Noorwegen van Brann Bergen. In de terugmatch kwam het op het uur op voorsprong via Niang. Sigurdsson zorgde een kwartier voor tijd nog voor spanning, maar Niang scoorde in de toegevoegde tijd nog een tweede maal.

Goal van Balaban baat niet
Dinamo Zagreb ligt er ook uit. Het kon na de heen ook de terugmatch niet winnen van Shaktar Donetsk. Adriano scoorde net voor rust voor de bezoekers. Balaban maakte op het uur gelijk voor de Kroaten, maar het was uiteindelijk de club uit Oekraïne die won. Brandao en Willian legden de 1-3-eindstand vast.