Slovenië pakte punt in Polen

Luc Goderis

Polen is de de WK-kwalificaties maar matig begonnen. In eigen huis kwam het team van bondscoach Beenhakker niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Slovenië.

Polen kwam wel vroeg in de wedstrijd op voorsprong.  Michal Zewlakow zette al na tien minuten een strafschop om, maar nog voor de pauze kwamen de Slovenen langszij.  Zlatko Dedic scoorde net na het halfuur voor de Slovenen.

Marcin Wasilewski (foto) van Anderlecht speelde in Wroclaw de hele wedstrijd voor Polen.  Bij de bezoekers deed Marko Suler van AA Gent negentig minuten mee.

In dezelfde kwalificatiegroep hield Slovakije wel de punten thuis.  Noord-Ierland werd met 2-1 geklopt, zodat de Slovaken na één speeldag bovenaan de stand prijken.  Net na de pauze opende Martin Skrtel de score en zowat halfweg de tweede helft verdubbelde Marek Hamsik de voorsprong.  Tijdens de slotfase werd het nog 2-1 toen Jan Durica zijn eigen doelman verschalkte.

San Marino en Tsjechië, de twee andere landen uit groep 3, kwamen tijdens de eerste speeldag niet in actie.