Champions League: Poule B

Nils Vanneste
| 1 reacties
Champions League: Poule B
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Poule B: Inter Milan, Panathinaikos, Werder Bremen, Anorthosis Famagusta FC. In poule B lijkt, op papier, de enige spannende strijd te gaan om die tweede en derde plaats tussen Werder Bremen en Panathinaikos. Maar in voetbal weet je nooit.

Inter Milaan
De grootste transfer van deze zomer is voor de Italiaanse club zonder twijfel die van José Mourinho. Mourinho, die de Champions League in het seizoen 2003-2004 nog won met Fc Porto, mag het nu eens proberen bij Inter. Mancini moest daarvoor plaats maken op de bank bij de Italiaanse grootmacht. Alhoewel Mancini twee landstitels op rij veroverde, werd hij verweten omdat hij niet ver genoeg in de Champions League kwam. Mourinho heeft meteen zijn veranderingen laten gelden en zijn transfers waar gemaakt. Mancini, Muntari en Quaresma wou hij toevoegen aan zijn selectie. Zogezegd zo gedaan, want de drie spelers werden inderdaad gehaald onder elk beding. Inter lijkt op papier sterker dan vorig seizoen. Suazo is op uitleenbasis bij Benfica gestalt en Maniche mocht zijn koffers pakken, en keerde terug richting Atletico Madrid. Slaagt Mourinho erin om Inter eindelijk nog eens Europees op de kaart te zetten, of wordt het voor de Italiaanse ploeg weer een seizoen vol verbeistering in de grootste Europese competitie?

Panathinaikos 

Voor de Griekse topclub was het een transfer periode met veel komen en gaan. Maar de grootste naam in het komen is die van Gilberto Silva, die overkwam van Arsenal voor 2,5 miljoen euro. Gilberto moet de rust en de ervaring brengen op het middenveld van de Grieken. Met Inter en Werder Bremen hebben ze niet de makkelijkste ploegen getroffen, al denkt trainer Henk Ten Cate wel dat de volgende ronde haalbaar is. Panathinaikos mag meteen zijn goeie bedoelingen tonen, want op de eerste speeldag mag het namelijk thuis Inter ontvangen.

Werder Bremen

Bremen lijkt op papier verzwakt in vergelijking met vorig seizoen. Borowski trok transfervrij richting Munchen, terwijl ook Klasnic en Womé Bremen gratis hebben verlaten. Bremen opent het kampioenenbal thuis tegen buitenbeentje Anorthosis. Dat zal meteen een wedstrijd worden die moet gewonnen worden, willen ze met een gerust gemoed voor de volgende ronde spelen. Thomas Shaaf lijkt wel te zullen moeten gaan sleutelen aan zijn ploeg, want in de competitie loopt het niet van een leien dakje. De supporters van Bremen verwachten dat hun club opnieuw mee doet voor prijzen, al zal dat alsmaar moeilijker worden als ze ieder seizoen hun toppers laten vertrekken. Als grootste lichtpuntje konden ze wel Diego behouden. Maar of dat dat voldoende zal zijn om de Duitse club Europees te laten overwinteren in de Champions League is nog maar de vraag.

Anorthosis

De Cypriotische club plaatste zich door in de voorrondes verassend Rapid Wien en Olympiacos uit te schakelen. Voor velen lijkt Anorthosis het grote buitenbeentje, die Europees niet zal overwinteren. Maar de andere clubs zijn gewaarschuwd. De Cypriotische ploeg speelde een stevige en overtuigende voorronde en is klaar voor het grote werk. Dellas is de ster van de ploeg en moet ervoor zorgen dat ze kunnen verassen in Europa. De 1m97 grote Griek kwam deze zomer over van AEK Athene. Trainer Temuri Ketsbaia staat voor een loodzware opdracht en moet die tot een goed eind proberen te brengen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties