Jacobs: 'Frutos zal nog lang sukkelen'

Nico Wieme
| 0 reacties
Jacobs: 'Frutos zal nog lang sukkelen'
Foto: © SC

Anderlecht speelt zaterdag op het terrein van Bergen. De vicekampioen zal het moeten doen zonder de Argentijnen Nicolas Frutos en Lucas Biglia. Eerstgenoemde is volop aan het revalideren in zijn thuisland, Biglia heeft last van de enkel.

Anderlecht wacht vol ongeduld op de komst van Nicolas Frutos. Coach Ariël Jacobs had in de voorbije week contact met zijn Argentijnse spits. “Het programma dat hij volgt, kregen we wel. Het is niet min”, aldus de Diegemnaar.
 
Jacobs kreeg te horen dat Frutos nog lang zal sukkelen met zijn blessures, al hoeft dat niet per se een nadeel te zijn. “We weten intussen ook dat hij nog lange tijd met pijn zal moeten spelen. Maar dat is niet het grootste probleem: veel spelers voetballen hun hele carrière met pijn”, aldus de coach van paars-wit.
 
Voor Jacobs is het fysieke aspect niet het belangrijkste. “Ik heb nooit gezegd dat hij pijnvrij moet zijn. Maar het moet alleen mentaal goed zitten en Frutos moet kunnen trainen en spelen.”
 
Frutos keert normaal gezien in de loop van de maand terug naar België. Zaterdag zullen het Brusselaars het in Henegouwen ook zonder Lucas Biglia moeten doen. Jacobs nam de Argentijn niet op in zijn kern. De middenvelder is out met een enkelverstuiking. Biglia kan wel rechtdoor lopen, maar geen zigzagbewegingen maken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties