Midtjylland duwt Esbjerg dieper de put in

viki meeuwis

In Denemarken stond de zevende speeldag op het menu.

AC Horsens kreeg Randers FC op bezoek. De bezoekers domineerden grote delen van de eerste helft. Nieuwe aanvoerder, Marc Nygaard, zorgde voor de eerste grote kans op het half uur maar de bal ging net naast doel. Tien minuten later probeerde Bédi Buval met een schot maar keeper Søren Jochumsen van Horsens kon redding brengen. De beste kans van de thuisploeg in de eerste helft kwam er na een goede combinatie en eindigde met een te zwakke doelpoging van Martin Spelmann. Na de pauze moest Jochumsen meer aan de bak en op het half uur kon hij een een doelpunt voorkomen. Nygaard speelde de bal naar Mikkel Beckmann maar die vond dus Jochumsen op zijn weg. In de slotfase begon de aanval pas echt. Simon Nagel kwam dicht bij het openingsdoelpunt maar debutant Steven Pressley kon nog net zijn voet er tussen steken om de bal van de lijn te halen. Iets later was het de beurt aan Gilberto Macena die de bal richting doel speelde maar Kevin Stuhr-Ellergaard kon redding brengen voor Randers. Een minuut voor tijd vond Beckmann Søren Berg die de 1-0 binnenwerkte. In de toegevoegde tijd nam Nagel de kans waar en kon de bal voorbij Stuhr-Ellergaard spelen. Beide ploegen moesten zich tevreden stellen met slechts een puntje.

FC Midtjylland ontving Esbjerg. Midtjylland wist de wedstrijd met 3-1 overtuigend te winnen. Een goede zaak voor Midtjylland dat nu met veertien punten op de tweede plaats staat in het klassement. Esbjerg daarentegen vergaat het minder goed. De ploeg is met dit verlies de rode lantaarn met slechts drie punten uit zeven wedstrijden. In de 21e minuut leverde de massale druk die FCM zette een doelpunt op. Jonas Borring kon zowel Høgh als Onstad in de wind zetten en de bal achter keeper Lars Winde in doel werken. Zeven minuten later kon Salami de bal naar Christopher Poulsen spelen. Die stuurde de bal richting doel waar Danny Olsen geheel vrij stond en de bal in doel kegelde.
Na de rust kon Emanuel Ukpai de bal in doel werken na een vrije trap, het stond 3-0 voor de thuisploeg. Een kwartier voor tijd moest Esbjerg verder met tien man nadat Martin Vingaard zijn tweede gele kaart opliep. Esbjerg slaagde er in acht minuten voor tijd de eer te redden. Invaller Frank Kristensen tekende voor het doelpunt.

Brøndby speelde uit bij Vejle. De partij waarin vooral de lange bal werd gehanteerd eindigde op een doelpuntenloos gelijkspel. De wedstrijd begon nochtans goed met enkele kansen voor Brøndby. De bezoekers controleerden de wedstrijd. Dat duurde slechts een kwartier. Daarna viel het tempo erg terug en kon Vejle beter in de wedstrijd komen. Abayoma Lawel kreeg een aantal kansen en Steffen Kielstrup probeerde met een afstandsschot maar keeper Stephen Andersen kon de aanval afweren. Bij Vejle waren het vooral Brian Nielsen en Lawal die goed werk leverden. Bij Brøndby was het Michel Krohn-Dehli die keer op keer de verdediging het lastig maakte. Het werd echter een wedstrijd van net niet waarbij de intentie er wel was maar zowel de verdedigingslinies als de keepers telkens weer een aanval wisten te stoppen. Bij Brøndby keerde Morten ”Duncan” Rasmussen terug na een blessure maar bleef meer op de achtergrond. Het enige echte hoogtepunt van de wedstrijd kwam er in de allerlaatste minuut toen Brøndby nog eens stevig druk zette en dat leverde een aantal kansen op. Vejle ging voor de counter en dat leverde een kans op die echter door Brian Priske de nek omgewrongen werd.

Vanavond vind de partij tussen leider OB en Sønderjyske plaats.