Leverkusen veegt Hannover weg

Philippe Crols
| 1 reacties

Bayer Leverkusen en Hannover 96 openden vrijdagavond de vijfde speeldag in de Duitse Bundesliga. Leverkusen liet weinig heel van Hannover, het werd 4-0.

Hannover kon zonder al te veel zorgen aan de wedstrijd beginnen. Vorige week had het namelijk voor het eerst dit seizoen gewonnen (5-1 van Borussia Mönchengladbach) en in Leverkusen moeten teams als Hannover nu niet meteen punten gaan halen.

Toch konden de bezoekers iets beter uit de startblokken geschoten zijn dan vrijdagavond gebeurde. Na vijf minuten spelen had Rolfes de openingsgoal gemaakt. Helmes verdubbelde na twintig minuten de score.

Diezelfde Helmes had het ook in de tweede helft voor het zeggen. Iets over het uur stond het 4-0. De aanvaller van Leverkusen had nog twee maal gescoord.

Leverkusen is nu voorlopig tweede met negen punten, Helmes neemt de leiding in de schutterstand over. Hij scoorde al zes maal.