Put blijkt nog steeds aangesloten te zijn bij KBVB

Mathias Dumarey
| 5 reacties
Put blijkt nog steeds aangesloten te zijn bij KBVB

Er gebeuren soms vreemde dingen op de Belgische voetbalbond. Paul Put blijkt er immers nog steeds aangesloten te zijn. Nochtans heeft de coach toegegeven dat hij betrokken was in het omkoopschandaal rond de zaak-Ye.

De Controlecommissie Belgische voetbalbond schorste Paul Put voor het verkopen van wedstrijden voor drie jaar. Put, nu bondscoach van het Afrikaanse land Gambia, ging in beroep en toen ging het mis. "Het oorspronkelijke vonnis bleef behouden, maar werd in beroep nogal jammerlijk opgesteld", laat de juridische dienst van de voetbalbond weten in de krant Het Laatste Nieuws.

In plaats van een schorsing kreeg Put het verbod om zich ergens aan te slutien in België en dat voor drie jaar. Die uitspraak verving de eerdere uitspraak van een schorsing en daardoor hoeft Put zich niet aan te sluiten bij de KBVB. Meer nog, hij is er nog steeds aangesloten.

Jean-Marie Phillips, de CEO van de Belgische voetbalbond, bevestigt dit alles. "Ik kan er ook niets aan doen dat het Beroepscomité zo geoordeeld heeft", aldus de topman. Op die manier is er ook meteen duidelijkheid waarom de wereldvoetbalbond FIFA Put internationaal niet heeft laten schorsen: hij is zelfs in zijn eigen land niet geschorst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties