De Mets: 'Nu heel hard werken'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
De Mets: 'Nu heel hard werken'

Gertjan De Mets was het laatste alternatief voor Club Brugge-coach Jacky Mathijssen om de geschorsten Laurent Ciman en Michael Klukowski te vervangen tegen Westerlo. De jonge verdediger kweet zich prima van zijn taak.

Het was afgelopen zaterdag voor Gertjan De Mets het tweede optreden in een competitiewedstrijd voor Club Brugge. Zijn debuut maakte hij ook al tegen... Westerlo. Dat was vorig seizoen bij de wedstrijd waarin emotioneel afscheid werd genomen van François Sterchele. "Dat was toen eigenlijk geen wedstrijd. Inhoudelijk stelde het niets voor. Het was wel een indrukwekkende hommage aan François", aldus de inwoner van Bellem in de krant Het Laatste Nieuws.

De Mets had naar eigen zeggen tegen Westerlo geen zenuwen. "Ik had de steun van de routiniers Philippe Clement en Wesley Sonck. Van een leien dakje liep het niet tegen Westerlo. Ze waren in alle linies de betere ploeg en ook na de strafschop liep het niet zoals het zou moeten. De rust kwam voor ons geen minuut te vroeg", aldus De Mets.

De jonge verdedigers kende overigens al wat tegenslag in zijn nog prille carrière. Veertien maanden geleden liep hij een zware blessure op. Hij wil er niet bij stilstaan dat hij daardoor een achterstand opliep. "Ik kijk enkel nog naar de toekomst. Het was een zware blessure en ik ben blij dat ik er geen last meer van heb. De wedstrijd van afgelopen zaterdag smaakt wel naar meer, maar ik hou mijn voeten stevig op de grond. Mijn doelstelling voor dit seizoen is wekelijks tot de wedstrijdselectie te behoren en af en toe in te mogen vallen", besluit De Mets.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties