Groen! blij dat Dexia sponsoring terugschroeft

Nico Wieme
| 23 reacties
Groen! blij dat Dexia sponsoring terugschroeft
Foto: © SC

Brugs gemeenteraadslid Rita Brauwers (Groen!) reageert positief op berichten, onder meer via het persagentschap Belga, dat Dexia ten gevolge van de recente kredietcrisis haar sportsponsoring zou terugschroeven.

Voor Rita Brauwers van de Brugse groene partij kan Dexia niet snel genoeg de sponsoring met Club Brugge terugschroeven. De maatregel zou onder meer de financiering van het project voor de bouw van een voetbalstadion voor blauw-zwart in Loppem door projectontwikkelaar Uplace op losse schroeven zetten.
 
“Het wordt hoogtijd dat banken zich bezig houden met hun core business, namelijk het beheren van de centen van hun klanten. Voetbalploegen sponsoren en stadions bouwen in agrarisch gebied horen daar niet bij”, aldus Brauwers.
 
Club Brugge liet dinsdag al weten dat het zich geen zorgen maakt over het sponsorcontract met Dexia. “Wij hebben met Dexia nog een deal tot 2014. De relatie is optimaal. Tijdens de wedstrijd tegen Westerlo zaten een aantal topmensen van de bank in de tribune”, liet bedrijfsleider Filips Dhondt in Het Nieuwsblad noteren.
 
De berichten over een mogelijke terugschroeving van het sponsorcontract, via tal van blogs maar ook door Belga verspreid, worden door Dexia nog niet bevestigd.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties