Analyse Antwerpse vierde provinciale

Philippe Crols
| 1 reacties
Antwerpse vierde provinciale

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zoals u kan zien heeft het provinciale weeknieuws door omstandigheden plaats moeten maken voor een analyse van alle reeksen. We bekijken in het volgende overzicht de afgelopen speeldag in vierde.

Vierde A: Olympic blijft doorstomen
Aan Olympic Deurne is geen houden aan. Het won zijn zevende wedstrijd op rij. Deze keer boog staartploeg Olympic Essen het hoofd op het einde van de wedstrijd. Een strafschop van Pouwels besliste de wedstrijd.

SK Donk is de verrassende tweede in vierde A. Donk had weinig problemen met Jong Merksem en kon dankzij drie goals van de voormalige FC Merksem-aanvaller Dalle met 4-0 winnen. Donk volgt wel al op zes punten van Olympic.

Staartploegen allemaal ten onder
In vierde A is er onderaan niet bijster veel veranderd. Antuerpia blijft met nul punten alleen laatste. Het was in Mortsel dicht bij een eerste punt, maar in de laatste vijf minuten scoorde Rouwens de 2-1. Jong Merksem verloor zoals eerder gezegd van Donk. VE Stabroek blijft ook verder aanmodderen. Deze keer werd er met 3-0 verloren van Excelsior Essen. Lint, dat ook onderaan de klassering staat, kwam dan weer te kort tegen Berendrecht (2-4). De polderploeg van trainer Peeters heeft nu twaalf punten. Het kwam twee maal op achterstand, maar toonde mentale weerbaarheid.

Luchtbalboys in dipje
Luchtbalboys gaf vorige week de zege uit handen tegen Jong Merksem. Tegen Boechout zette het de slechte reeks verder (1-2-verlies). Ook Heibos leed een nederlaag. Het ging verrassend ten onder in Turk Sport.


Vierde B:
Blaasveld neemt leiding even over
Blaasveld heeft de leiding in vierde B eventjes overgenomen van SK Berlaar. Die club kwam niet in actie omdat Heindonk om uitstel had gevraagd. Blaasveld profiteerde en won met 5-1 van Bevel. FC Putte houdt aansluiting met de twee topclubs. Het gaf Rijmenam een 1-7-rammeling. Van Kerckhoven maakte vier goals. Ook Puurs blijft na een nipte winst in Peulis bovenaan meedraaien.

Ook veel goals in Elzestraat
Elzestraat - Emblem werd een spektakelstuk. De thuisploeg won met 6-3. De Vos kon voor Elzestraat drie maal scoren. Geen tweede zege op rij voor Emblem dus.

Eerste winst Apollo Nielse
Apollo Nielse won voor het eerst afgelopen weekend. Hingene, dat nog niet won, boog het hoofd. Het heeft enkel Kessel nog achter zich. Die club verloor met 4-1 van Rumst en heeft nog geen punt. Ten slotte noteerden we ook een kleine zege van Hemiksem tegen Leest United.

Vierde C: Dosko en Pulle behouden maximum
Dosko en Pulle hebben na vijf wedstrijden nog steeds het maximum van de punten. Dosko zette een achterstand tegen Wortel om in een zege en Pulle won op bezoek bij Gierle. Dat blijf met een puntje alleen laatste.

Poederlee laat top niet gaan
Poederlee is de enige club die momenteel nog de top-2 in het vizier heeft. Dankzij een kleine zege tegen Wechelderzande staat het op drie punten van de leiders.

De anderen volgen op minstens zes punten. Achter Olen (2-3-verlies tegen Noordstar) en Molenkring (2-0-verlies tegen HIH Turnhout) misten de aansluiting met de toppers.

Grobbendonk is van de laatste plaats weg. Het pakte in Massenhoven de eerste punten van het seizoen. Westmalle is ook weg uit de kelder na winst tegen Oosthoven. Dat kan ook gezegd worden van Zandhoven dat won in Hezewijk.

Vierde D: Alles op elkaar gepropt
De vierde provinciale D is voorlopig uiterst spannend. De eerste zeven teams staan op twee punten van mekaar. Wiekevorst is voorlopig leider met vijftien punten. Het geraakte afgelopen weekend wel niet verder dan een gelijkspel tegen Olmen.

Twee teams hebben een puntje minder. Het gaat om Dimpna (dat Immer Voort over de knie legde met 4-0) en Punt (dat Schoor een 7-0-rammeling gaf). Zammel, Vorst, Immer Voort en Hallaar hebben dertien punten en maken de top-7 compleet.

Oosterlo nog steeds op nul
Oosterlo staat als enige ploeg met nul punten na zes speeldagen. De wedstrijd in Zoerle werd afgelopen weekend gestaakt. Ramsel won net als Oosterlo nog niet dit seizoen. Afgelopen weekend was Booischot te sterk.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (4D)

Nieuwste reacties