Kocht Russische maffia UEFA-bekerzege Zenit?

Steurbaut Kersten
| 10 reacties
Kocht Russische maffia UEFA-bekerzege Zenit?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er hangt een reukje aan de UEFA-bekeroverwinning van Zenit Sint-Petersburg in 2008. De Russische maffiaorganisatie Tambovskaya heeft toegegeven dat ze de UEFA-beker gekocht hebben. Dat meldt de Spaanse krant ABC.

Zenit Sint-Petersburg klopte in de finale Glasgow Rangers met 2-0. In de halve finale werd topfavoriet Bayern München van het Europese toneel gekegeld. Volgens ABC neemt Gennadios Petrov, de godfather van Tambovskaya, die overwinningen voor zijn rekening. Samen met één van zijn kompanen heeft hij toegegeven dat ze tussen de 20 en 40 miljoen euro hebben betaald om die wedstrijden te "kopen".
 
Grootspraak?
 
De Spaanse politie opende een onderzoek, maar heeft nog geen zekerheid of de Russen effectief spelers of verantwoordelijken van Bayern en Glasgow hebben gecontacteerd of het gewoon grootspraak betreft.
 
De UEFA kijkt niet machteloos toe. "De disciplinaire commissie zal de zaak van dichtbij onderzoeken", reageert William Gaillard, persverantwoordelijke van de UEFA.
 
Geld witwassen
 
Tambovskaya is een Russische maffiaorganisatie die Spanje als uitvalsbasis gebruikt om geld wit te wassen. Het geld is voornamelijk afkomstig van illegale praktijken uit de regio van Sint-Petersburg. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties