Analyse Club virtueel leider

Thomas Dubois
| 14 reacties
Club virtueel leider

Standard verloor van Cercle, waardoor Club de enige ploeg is die nog niet verloren heeft. Het is nu virtueel leider. Anderlecht won makkelijk van Moeskroen. Onderaan is Roeselare de nieuwe rode lantaarn.

Kampioen Standard is niet langer ongeslagen in competitieverband. De Luikenaars gingen met 4-1 onderuit op Cercle Brugge. Daardoor is de bonus op Anderlecht in rook opgegaan. De vice-kampioen klopte immers Moeskroen met 2-1. Club Brugge zet zijn opmars voort, Tubeke won voor het eerst en Roeselare draagt nu de rode lantaarn. 
 
Anderlecht co-leider
 
Paars-wit nam in eigen huis afstand van Moeskroen. De ploeg van Enzo Scifo lijkt wat van zijn revelatiepluimen te hebben verloren. De match stond in het teken van de terugkeer van Walter Baseggio naar het Astridpark. De spelverdeler scoorde zelfs, maar vertikte het om te juichen bij zijn goal. Dat doelpunt was trouwens niet meer dan een late eerredder, want Les Hurlus stonden al 2-0 achter. De goals van Anderlecht kwamen van Mbark Boussoufa en Thomas Chatelle. De eerste kreeg voor het eerst dit seizoen een vrije rol op het middenveld en bedankte met een knap doelpunt voor zoveel vertrouwen. Thomas Chatelle, eindelijk nog eens in de basis, maakte er vanop de stip 2-0 van. Anderlecht zuinig naar de drie punten. Door die zege komt Anderlecht wel opnieuw aan de leiding. Het beent Standard bij. 
 
Standard onderuit
 
De droom van Standard om opnieuw kampioen te worden zonder een match te verliezen mag na zeven speeldagen opgeborgen worden. De Rouches verloren op het veld van Cercle Brugge met overdreven 4-1 cijfers. Standard vertikte het in de eerste helft om te scoren en het verschil te maken. In een aangename wedstrijd kreeg Dante diep in de eerste helft makkelijk rood, maar tegelijk kon Standard ook niet klagen. Even voordien had Cercle een strafschop moeten krijgen na een fout van Sarr op De Smet. Het was trouwens De Smet die zich ontpopte tot de man van de match met twee goals en een assist. Toen Standard met negen verder moest na rood voor Ingrao, was het kalf verdronken. Op de counter werd het uiteindelijk 4-1. 
 
Roeselare laatste
 
Dirk Geeraerd is een man met zorgen. Zijn Roeselare is de enige ploeg in de eerste klasse die nog geen enkele wedstrijd won. Ook thuis tegen Club Brugge beet Roeselare in het zand. Diep in de tweede helft scoorde Akpala de enige goal van de wedstrijd. Roeselare speelde eigenlijk niet slecht, maar blijft zonder punten achter. Geeraerd roeit met de riemen die hij heeft en de voorlopige balans is slechts twee punten. De rode lantaarn is nu officieel hun eigendom, aangezien Tubeke voor het eerst won. In eigen huis klopte het Dender met 2-1. 
Club Brugge van zijn kant is virtueel leider. Het speelde zes wedstrijden en puurde daar veertien punten uit. Het heeft dus nog een match te goed, namelijk thuis tegen Zulte Waregem. Blauw-zwart is zeker versterkt en dat blijkt ook uit het voetbal. Op de volgende speeldag ontvangt Club trouwens Cercle. 
 
Kaartenlast
 
De zevende speeldag zal vast en zeker de geschiedenis ingaan als die met de meeste gele en rode kaarten. De tol was erg hoog. Er vielen maar liefst 52 gele kaarten en acht rode kartonnetjes. Sommige scheidsrechters maken er een sport van om kaarten te trekken. En ja, zelfs in sportieve matchen. Misschien moeten de scheidsrechters eens op bezinning gaan… 

Auteur: Stijn Sinnaeve. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties