Topper in Napels en Rome

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Topper in Napels en Rome
Foto: © SC

Op de zevende speeldag van de Serie A is het vooral uitkijken naar de topconfrontaties in Napels en Rome. Napoli ontvangt Juventus en zondagavond sluiten Roma en Inter de speeldag af.

Zaterdag al moet Juventus de crisis bezweren door met een overwinning uit Napels te vertrekken. Makkelijker gezegd dan gedaan, want de Azzurri zijn in het eigen San Paolo uitermate moeilijk te ontwrichten. Coach Reja (foto) van de Napolitanen twijfelt voorin nog tussen Zalayeta en Denis als partner voor Lavezzi. Op het sterke vijfmansmiddenveld moet Hamsik het speerpunt worden.
De Oude Dame staat voor enkele loodzware, want drukke, weken. Straks komt Real op bezoek, maar eerst moet Napoli eraan, om de kansen op de scudetto gaaf te houden. De ziekenboeg zit overvol: Camoranesi en Buffon zijn nog enkele weken out en voorin zijn enkel Del Piero en Amauri fit. Sissoko is geschorst.

AS Roma moet winnen van Inter. Elke andere uitslag houdt de Romeinen in de kelder van het klassement. Mexes en Panucci zijn geschorst, Baptista geblesseerd. Totti zou eindelijk fit zijn, maar start nog op de bank. Centraal achterin komt Loria normaal gezien in de ploeg.
Weinig zorgen voor Mourinho: hij kan ongeveer zijn sterkste elftal tussen de lijnen brengen. Enkel Vieira is een belangrijke afwezige. Stankovic neemt wellicht zijn plaats in, naast Cambiasso. Voorin lijkt Adriano de voorkeur te zullen krijgen op Balotelli, die woensdag met de Italiaanse beloften nochtans bewees in topvorm te zijn.

Na het onverwachte gelijkspel tegen Lecce moet Lazio op zoek naar de bevestiging van de sterke start,  in Bologna. Topschutter Zarate is fit en wordt gesteund door Pandev en Foggia. Dabo (foto) vervangt de nog steeds geblesseerde Matuzalem.
Bij Bologna is Arrigoni zowat toe aan de wedstrijd van de laatste kans. Hij probeert Lazio op te vangen met een rijk gestoffeerd middenveld, met o.a. de herstelde Mudingayi, en Di Vaio alleen voorin.

Udinese probeert zijn koppositie te behouden in Lecce. Zapata en Felipe, de twee sterkhouders achterin zijn bijna weer klaar voor het grote werk, maar worden wellicht nog niet ingezet. Voorin kan Marino nu uitpakken met een trio internationals: Di Natale, Quagliarella en neofiet Pepe.

AC Milan ontvangt Sampdoria. De Rossoneri waren blij dat Ronaldinho niet werd geselecteerd door Dunga voor de Seleçao en zo in Milaan kon bijtrainen. De Braziliaan zal samen met zijn landgenoot Kakà diepe spits Borriello ondersteunen. Achterin zit Zambrotta een schorsingsdag uit. Nesta keert terug in de selectie, maar start niet.

De andere wedstrijden van de zevende speeldag:

Fiorentina - Reggina
Catania - Palermo
Chievo - Atalanta
Genoa - Siena
Torino - Cagliari
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties