Analyse 2 leiders in Oost-Vlaanderen na verlies Maldegem

Gentil Dossche
| 0 reacties
2 leiders in Oost-Vlaanderen na verlies Maldegem
Foto: © SC

In een rechtstreeks duel tussen de nummers 1 en 2 uit de rangschikking trok St-Gillis-Waas aan het langste eind. Meteen klimmen de Waaslanders naast Maldegem. Onderaan is er een stoelendans aan de gang en daarvan is Voorde het grootste slachtoffer.

Leider SK Maldegem trok op bezoekbij de dichtste belager. Bij een hoekschop van Guy De Vos klom
Sint-Gillis-Waas op voorsprong. Toen de thuisdoelman een strafschop uit zijn doelvlak ranselde brak de veer bij Maldegem. Beiden voeren nu samen de leiding al heeft St-Gillis-Waas een beter doelpuntensaldo. Met nog 2 speeldagen in de 1ste periode kan dat doorslaggevend zijn. Eindscore 2-0.
 
Jong Lede kwam op achterstand bij Evergem Center maar kon dit rechtzetten net voor en net na de rust. Hoe de thuisploeg zich ook weerde, de gelijkmaker kwam er niet. Einduitslag 1-2.
 
Dat Kwik Eine niet naar FC Eeklo was afgezakt met de deur open was onmiddellijk zichtbaar. Eeklo had het dan ook knap lastig om de verdedigingsgordel te doorbreken. Tot overmaat van ramp kwamen de bezoekers 2 keer op voorsprong en werd het gelijkspel pas in de slotminuten binnengehaald. Eindscore 2-2.
 
SK Lebbeke had zich serieus herpakt na het debacle van vorige week en trok met aanvallende intenties naar JV Kruibeke. Aangezien ook de thuisploeg resoluut voor de aanval koos kregen we een boeiend kijkstuk. Pas tegen het wedstrijdeinde scoorde Jong Vlaanderen de verlossende winninggoal.
Einduitslag 2-1.
 
Bij SK Bellem werd het eerste competitiedoelpunt van Daan Boydens met vreugde begroet. Samen met een owngoal van Klauwaerts Kemzeke was dat voldoende voor de thuiszege. Eindscore 2-0.
 
Na 2 volgt 3 wisten ze bij Appelterre-Eichem en dus moest FC Voorde voor de bijl. Na minder dan een kwartier lag de thuisploeg dan ook tegen het canvas. De twijfel die was ontstaan na het desastreuse seizoensbegin lijkt voor de tabaksplanters meteen vergeten. Anders gesteld is het met Voorde dat met de rode lantaarn zit opgescheept. Einduitslag 1-4.
 
Bij Eendracht Aalter liep het wat minder dan in de voorbije wedstrijden. Thuisploeg SKDJ Lovendegem herpakte zich en benutte de slotminuten om een felbegeerde 2de seizoenszege te laten optekenen. Eindscore 1-0.
 
Het schrijnend gebrek aan scorend vermogen blijft Terjoden-Welle achtervolgen. Als er dan ook nog een owngoal valt is het echt balen. Bij FC Vrasene lieten ze het niet aan hun hart komen en werd de zege fel gevierd. Einduitslag 1-0.
 
Rangschikking:
St-Gillis-Waas & Maldegem 19; Lede 16; Eeklo 15; Kruibeke 13; Evergem 12; Kemzeke en Lebbeke 11; Bellem 10; Appelterre en Eine 9; Aalter 8; Terjoden, Lovendegem en Vrasene 7; Voorde 6
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties